A fons

Com netejar alfombres a casa

Aquests són els consells per mantenir i eliminar taques d’aquest tipus de tèxtils de manera senzilla

Com netejar alfombres a casa

Pexels / Rodrigo Souza

1
Es llegeix en minuts
Alexandra Costa

Les alfombres són un dels tèxtils de la llar que pateixen més desgast i que acumulen més brutícia. El motiu no és cap altre que la seva ubicació, el terra, i les seves característiques i materials. L’habitual és eliminar la pols, que no només en pot fer malbé la superfície sinó que pot ocasionar problemes respiratoris. Però regularment també s’han de realitzar neteges en profunditat per eliminar taques o pudors per l’ús quotidià.

Tot i que existeix la possibilitat de recórrer a ajuda professional per netejar les alfombres, seguint una sèrie de trucs i escollint els productes adequats, també és possible deixar-les com noves a casa i sense desesperar-se en l’intent.

Fora àcars i pudor

Els experts recomanen, a més d’aspirar freqüentment les alfombres, realitzar una neteja trimestral en profunditat. Per eliminar els àcars i la pudor, una opció és empolvorar-hi bicarbonat sobre la superfície. Si es tracta d’un tapís de grans dimensions, podeu ajudar-vos d’un colador o un tamisador de farina, així el podreu distribuir bé. El següent pas serà polvoritzar un vas de vinagre amb un esprai. Deixeu actuar 30 minuts la barreja i aspireu bé l’alfombra (assegureu-vos que el broquet és net) i ‘voilà’.

L’aliat contra les taques més difícils

Eliminar taques localitzades ocasionades per begudes, aliments o fang requereix un altre tipus de neteja. Per aconseguir eliminar-les bé, heu de tenir en compte que no tots els teixits són iguals, per la qual cosa davant d’utilitzar un producte concret és preferible que ho proveu en una petita zona, si pot ser no visible, abans de llançar-se a tractar tota l’alfombra.

Hi ha molts productes químics per netejar els tapissos, però hi ha un truc universal infal·lible: barrejar aigua i amoníac a parts iguals. Si la taca és superficial, n’hi ha prou amb humitejar una baieta de microfibra i fregar. Si és més difícil de treure, llavors agafeu un raspall per rentar la roba i emboliqueu-hi el drap moll. Fregueu amb les pues les zona que vulgueu netejar, veureu com la baieta va embrutant-se, així que aneu esbandint-la amb la barreja i repetiu el procés tant com sigui necessari. ¡Ja veureu quin canvi!