Vaticini

Niño Becerra troba la clau de per què els joves busquen el seu futur fora d’Espanya

Niño Becerra posarà fi així a l’envelliment de la població

Niñi Becerra alerta sobre les fàbriques de cotxes

Niño Becerra troba la clau de per què els joves busquen el seu futur fora d’Espanya

David Castro

1
Es llegeix en minuts

Santiago Niño Becerra, catedràtic d’Estructura Econòmica sol fer anàlisis molt enfocades als problemes diaris que pateixen els espanyols, ja sigui ajudant-se de les dades macroeconòmiques com de les situacions que presencia en el seu entorn més pròxim. És un economista de llarga trajectòria acadèmica i professional que ha obtingut més eco en l’entorn mediàtic.

La seva lectura de la situació econòmica sol aportar un vessant didàctic i la tenen molt en compte una multitud de seguidors, malgrat que els seus auguris solen ser bastant foscos. I és que més enllà que aquests vaticinis s’acabin o no complint, solen ser un termòmetre del panorama actual i immediatament futur.

Després d’expressar els seus temors sobre la situació de la restauració, que tindrà una prova de foc per a ell en el pont de la Constitució, Niño Becerra ha volgut focalitzar-se en aquesta ocasió en una tendència cada vegada més gran: la fuga de talent nacional.

I és que un sector de la joventut formada en carreres tècniques acaba treballant a l’estranger a causa de les millors condicions laborals i econòmiques que ofereixen altres països respecte a les d’Espanya.

«Ahir, el fill d’uns amics: enginyer format a Espanya; màster a Dinamarca; doctorat a Austràlia; està a punt d’entrar en una empresa a Suïssa. Avui, la filla d’altres: enginyera formada a Espanya i treballant a Espanya; rep oferta dels Països Baixos i se’n va», ha explicat Niño Becerra

Notícies relacionades

«No només estan més ben remunerats considerant la diferència de poder adquisitiu, és que diuen que les seves possibilitats professionals són infinitament més grans», ha indicat l’economista abans de deixar en l’aire una pregunta gens encoratjadora: «Espanya exporta professionals generadors i generadores d’alt valor i n’importa d’altres de menys valor. Alguna cosa s’està fent malament, alguna cosa no va. ¿Quants milers de noies i nois formades i formats a Espanya es troben en una situació semblant?».

I és que el prestigiós economista ha considerat aquesta tendència molt difícilment reversible: «Per cert, ni aquest noi ni aquesta noia ni remotament es plantegen tornar a Espanya», ha sentenciat.