Sector amb problemes

El negre panorama dels restaurants, segons Niño Becerra: «L’aqüeducte del 6-8 serà un test»

  • Niño Becerra acabarà així amb l’envelliment de la població

  • Niño Becerra alerta sobre les fàbriques de cotxes

Archivo - Imágenes de recurso tras los datos del paro de febrero. Un camarero limpia las mesas de un bar en Sevilla (Andalucía, España), a 03 de marzo de 2020.

Archivo - Imágenes de recurso tras los datos del paro de febrero. Un camarero limpia las mesas de un bar en Sevilla (Andalucía, España), a 03 de marzo de 2020. / Europa Press / María José López (europa press)

1
Es llegeix en minuts

L’economistaSantiago Niño Becerra es va donar a conèixer al gran públic durant la crisi financera del 2008 i els seus auguris apocalíptics, molts dels quals es van complir a mitges. Ara s’està centrant en la nova crisi, alimentada per la guerra d’Ucraïna i el seu impacte en l’energia i els preus.

Niño Becerra afirma que ens trobem davant una oferta de demanda, amb un excés de mà d’obra, i va destacant els sectors que s’estan veient castigats: la població jove, les persones més vulnerables i determinades indústries, com l’automoció.

En un dels seus últims tuits, l’economista ha posat el seu focus d’atenció en el sector de la restauració, sobre el qual plana un negre panorama: «M’ho va comentar el dilluns 28 [de novembre] el propietari d’un restaurant. Nivell mitjà-alt. 50% clients espanyols i 50% estrangers. Comparant octubre-novembre del 2021 amb octubre-novembre del 2022, el nombre de serveis ha caigut a la meitat», explica.

Més costos

Notícies relacionades

«Els costos de tots els productes que utilitza –continua– s’han incrementat, alguns fins al 52%. Ha apujat els preus en un 15%. Els clients s’han queixat. Ha pres mesures: només està obrint divendres nit, dissabte i diumenge migdia», descriu Niño Becerra en el seu tuit.

L’economista acaba remarcant la transcendència que acabarà tenint el pont de desembre per precisar la magnitud del desastre en el sector: «L’aqüeducte del 6-8 de desembre serà un test. No veu bé el demà. Altres col·legues el veuen igual». Una vegada, més, el pessimisme de Niño Becerra.