¿Com evitar embussos durant aquesta operació sortida d’agost? La DGT té el truc

JORDI OTIX

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’operació sortida d’agost comença aquests dies i molts espanyols faran cap al seu destí vacacional pròximament. La major part de les retencions a les carreteres se solen produir durant el cap de setmana, quan la gent planeja l’inici dels seus viatges.

«Coincidint amb els caps de setmana de l’estiu, es preveu un increment de trànsit pels principals itineraris, carreteres nacionals, autopistes i autovies, cap a les zones de platges/litoral, descans i segona residència amb els següents sentits de circulació i horaris previsibles de més intensitat de trànsit», ha advertit la Direcció General de Trànsit (DGT).

Des de l’organisme han presentat alguns consells per evitar trobar-se amb aquesta situació. La millor opció abans de començar el viatge és consultar a la pàgina oficial de la institució per conèixer l’estat del trànsit en temps real i intentar evitar els caps de setmana. Per contra, si això no és possible, la DGT ha establert les hores en què seria millor sortir a la carretera.

Millors hores

Si la idea és començar el viatge divendres, els grans embussos se solen produir entre les tres de la tarda i les dotze de la nit, per la qual cosa seria una bona opció posar rumb al destí triat al matí.

Notícies relacionades

Si la idea és començar les vacances dissabte, el pitjor moment per desplaçar-se se situa al matí, entre les vuit del matí i les tres de la tarda.

Per la seva banda, diumenge és un bon dia per sortir de viatge, però no per tornar. En aquest cas, els embussos solen produir-se en sentit contrari, a l’entrada dels grans nuclis urbans, a la tarda, entre les cinc de la tarda i les dotze de la nit.