zentauroepp46360789 trabajar con el ordenador port til y la organizaci n de acti181226132809

zentauroepp46360789 trabajar con el ordenador port til y la organizaci n de acti181226132809

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El concepte nòmada digital incumbeix a tot aquell empleat que no requereix un lloc fix per treballar, sinó que per mitjans digitals pot fer-ho en remot des de qualsevol lloc. Tot i que aquesta idea de teletreball portat a l’extrem sembla, a priori, d’allò més atractiva, el cert és que amaga un «costat fosc». Així ho afirma un estudi publicat a Passport Photo, el qual recull algun dels aspectes negatius d’aquesta modalitat de treball gràcies als resultats obtinguts després de parlar amb més de 950 nòmades.

Esgotament, soledat i problemes fiscals

Per molt idíl·lic que pugui semblar, treballar en remot presenta molts inconvenients que no s’aprecien a simple vista. Per començar, com recull l’esmentat informe, al voltant de quatre de cada deu (41%) treballadors d’aquest tipus reconeixen que el seu estil de vida afecta la seva capacitat per mantenir relacions sentimentals. Aquesta xifra pràcticament es dobla (83%) si parlem de nòmades digitals que senten culpabilitat per prendre’s temps lliure o desconnectar, malgrat que fins a un 77% ha experimentat esgotament laboral.

Quant a les principals preocupacions dels enquestats, l’estabilitat financera (77%) se situa a dalt de tot del rànquing, i són els nòmades els que més inquietud mostren (84%) de de cara a aquest factor. El cert és que el 84% referent a la quantitat d’empleats en remot que han tingut problemes fiscals almenys una vegada en la vida justifica aquesta actitud. A tot això, cal afegir que una mitjana del 40% de participants «se senten sols sovint o sempre»

Hores treballades

Notícies relacionades

Tampoc passen desapercebudes les hores treballades. En el cas dels treballadors en remot, la xifra està cap a les 40 hores setmanals o menys per a un 59% dels enquestats. No obstant, un 30% reconeix dedicar una mitjana d’entre 40 i 60 a la seva ocupació, sobretot empresaris (33%) i, finalment, un 12% (dominat pels treballadors en remot, 16%) ocupen entre 60 i 80 hores setmanals a treballar. D’igual manera, la modalitat de treball afecta els caps de setmana, ja que el 52% de nòmades també dedica hores de dissabte o diumenge a treballar amb freqüència

Amb tot, malgrat les estadístiques que evidencien l’esgotament i dedicació que requereix el nomadisme digital, el 94% dels participants va manifestar la seva «intenció de continuar amb aquest estil de vida el 2023 i en el futur».

Temes:

Teletreball