Plans originals que poden fer els catalans en les seves vacances a Tenerife

Les millors idees i les propostes més originals per descobrir fins a l’últim racó d’una illa en la qual la diversió està assegurada.

Plans originals que poden fer els catalans en les seves vacances a Tenerife

Cedida

10
Es llegeix en minuts

Festivals en els quals desconnectar del món durant unes hores i omplir-se d’energia positiva al so dela música. Museus de tot tipus per conèixer la idiosincràsia canària i enriquir-se amb la cultura d’aquesta terra. O experiències inoblidables i diferents a la natura com l’albirament debalenes i dofins en embarcacions responsables amb el medi. , Tenerife és molt més que un clima privilegiat i precioses i tranquil·les aigües. A més de la seva ben merescuda fama de sol i platja, l’illa té una àmplia oferta cultural que continua sent una gran desconeguda per a molts.

Com veuràs, hi ha un munt de plans per fer... ¡Vine a Tenerife i atreveix-te amb algun, segur que trobes el que més encaixa amb tu!

Els festivals de música i cine més ‘cool’ són a Tenerife

Els festivals de música i cine més ‘cool’ són a TenerifeMúsica per ballar o per relaxar-se i deixar-se portar, cine per conèixer altres realitats i el respecte al medi ambient...  A Tenerife hi ha una oferta festivalera per a tota mena de públics, butxaques i estils. Fa un cop d’ull... ¡i a ballar!

Culture and Business Pride

Culture and Business PrideL’activisme LGBTIQ+, els negocis, la cultura i l’oci entorn del respecte i la diversitat es donen cita en aquest festival que s’ha situat entre els deu primers ‘prides’ del món per la diferència del seu contingut, que fuig dels estereotips. Compta amb ponències que imparteixen personalitats internacionals, taules rodones o un concert pels Drets Humans i una gala de Lliurament de Premis Alan Turing. Se celebrarà entre el 15 i el 18 de juliol.

El GreenWorld Festival

El GreenWorld FestivalSi tens ganes de festa i de disfrutar al màxim de la música electrònica, no pots perdre’t el 8 de juliol la trobada més important de l’any d’aquest gènere musical que se celebra al sud de Tenerife, a les instal·lacions de l’emblemàtic Groga Golf.

Phe Festival

Phe FestivalUna cita estiuenca ineludible al Puerto de la Cruz per als amants del rock, l’indie i els sons urbans, en què a més de la bona música de grups nacionals, internacionals i grups emergents podràs disfrutar d’una àmplia oferta de cine, gastronomia i innovació. Aquest festival ofereix packs de viatges per ajudar-te a organitzar de la millor manera unes vacances a la teva mida. Se celebra el 18 i 19 d’agost.

Canàries Jazz & Más Festival

Canàries Jazz & Más FestivalSi el que t’apassiona és el jazz, no et pots perdre aquest festival internacional que combina concerts gratuïts a l’aire lliure i altres de pagament als principals teatres de Tenerife. Un festival de llarg recorregut que aquest any se celebra del 30 de juny al 23 de juliol i que no només porta les figures internacionals més consolidades del món del jazz, sinó que aposta també per nous talents canaris.

Per als amants del setè art, Tenerife també ofereix una variada oferta de mostres i certàmens cinematogràfics. El novembre, Mirades Doc, dona a conèixer la desconeguda cinematografia de països en desenvolupament al municipi de Guía de Isora. El Festival Internacional de Cine Mediambiental de les Canàries (FICMEC) posa el seu focus d’atenció en lasensibilització cap a la natura i se celebra a l’illa Baja, entre Garachico (del 26 al 30 de maig) i Buenavista del Norte (del 2 al 4 de juny). L’oferta cinèfila es completa amb el Festival de Curtmetratges Vila de La Orotava, que se celebra a principis de novembre.

Natura espectacular i un entorn únic per a l’albirament de cetacis

Natura espectacular i un entorn únic per a l’albirament de cetacisSi el que t’agraden són les propostes originals de veritat, un pla que no et pots perdre per res del món és l’excursió per albirar cetacis. De fet, Tenerife i la seva costa sud-oest està considerada com un dels millors llocs del món per fer-ho. En aquesta zona sempre és bona època per realitzar albiraments. La meteorologia privilegiada de l’illa, el seu origen volcànic i la influència d’aigües més fredes de la costa africana provoquen que la temperatura del mar sigui inferior a l’habitual en aquesta latitud geogràfica. Això afavoreix l’existència de nutrients per a aquests cetacis i la presència habitual de calderons tropicals, també conegudes com a balenes pilot, i dofins mulars als quals s’afegeixen, ocasionalment, catxalots, dofins clapats, rorquals, etc. Vinguis quan vinguis a Tenerife, podràs disfrutar d’aquests mamífers marins en el seu entorn natural.

La conservació d’aquest privilegiat ambient s’ha convertit en una prioritat a l’illa, una responsabilitat que implica també els viatgers. Per a l’albirament de fauna salvatge, et recomanem ser responsable i elegir una empresa d’excursions adscrites a la Carta per la Sostenibilitat. Un segell que demostra el compromís per la natura per a les embarcacions que llueixen una bandera de color groc amb el logotip «Barco Blau» i compleixen amb una sèrie de requisits a l’hora d’organitzar aquestes trobades: navegar a velocitat reduïda, no creuar-se en la trajectòria de nedar, no acostar-se a menys de 60 metres i no sobrepassar els 30 minuts d’observació.

La majoria d’aquests barcos acreditats surten des de la zona sud de l’illa, des de Puerto Colón a Adeje i Los Gigantes a Santiago del Teide, cosa que permet veure cetacis amb els grans penya-segats coronats pel pic del Teide com a impressionant teló de fons. En aquesta ruta, si tens sort podràs veure també entre els penya-segats un ‘guincho’ o àguila pescadora, una au majestuosa en perill d’extinció i amb una envergadura de fins a 147cm.

Aquest espectacle natural es pot disfrutar de manera respectuosa a qualsevol època de l’any i a qualsevol hora, en una de les excursions més boniques per fer a Tenerife. ¡Una experiència impressionant que no oblidaràs!

Tenerife té una impressionant diversitat de racons naturals idíl·lics i compta amb 43 espais protegits, que ocupen la meitat del seu territori. El més conegut, per descomptat, el Parc Nacional del Teide, declarat per la UNESCO Patrimoni Mundial de la Humanitat. Aquí hi ha el pic més alt d’Espanya, 3.718 metres, un espai volcànic verge en el qual és possible ascendir fins i a prop del cim amb un telefèric i disfrutar d’unes vistes espectaculars del mar i de tota l’illa.

Altres experiències inoblidables a l’aire lliure que recomanem 100% són el senderisme o el parapent al Parc Rural d’Anaga i al de Teno, amb els seus boscos de laurisilva i les seves espectaculars falgueres gegants.

Tenerife, destí artístic i cultural d’avantguarda

Tenerife, destí artístic i cultural d’avantguardaPer als més curiosos i els que sempre volen saber una mica més, Tenerife ofereix nombroses possibilitats per explorar i conèixer el passat i el present de l’illa. L’àmplia oferta cultural inclou espais culturals, museus i interessants manifestacions artístiques al carrer. La seva diversitat de propostes i el seu compromís social i mediambiental situen Tenerife com un interessant destí d’avantguarda. De fet, el ventall d’opcions és tan variat que et serà complicat elegir. Aquí et deixem alguna de les propostes més destacades.

Exposició Internacional d’Escultura al Carrer

Exposició Internacional d’Escultura al CarrerLa Rambla de Santa Cruz acull de manera permanent i des de fa 50 anys un dels esdeveniments que més impacte i repercussió han tingut en la seva vida i història cultural, la Primera Exposició Internacional d’Escultura al Carrer. Des d’aleshores, la ciutat compta amb un magnífic patrimoni escultòric, decididament obert al panorama mundial contemporani.

Tenerife Espai de les Arts (TEIA)

Tenerife Espai de les Arts (TEIA)Situat a Santa Cruz, el TEIA és un complex arquitectònic de més de 20.000 metres quadrats que allotja un museu i un centre d’art contemporani, el Centre de Fotografia Isla de Tenerife i la Biblioteca Municipal Central.

Dissenyat pels prestigiosos arquitectes suïssos Herzog i De Meuron, el mateix edifici és una obra d’art en si mateix. Un impressionant espai per acostar-se a l’art contemporani, disfrutar de les més de dues mil obres que formen la seva col·lecció i de les exposicions temporals de rellevants autors de l’escena artística actual.

Museu de la Natura i l’Arqueologia (MUNA)

Museu de la Natura i l’Arqueologia (MUNA)Situat a l’interior d’un emblemàtic edifici neoclàssic del segle XVIII, antic Hospital Civil de la ciutat de Santa Cruz de Tenerife, el MUNA de Ciències Naturals inclou exposicions didàctiques i molt entretingudes relacionades amb la flora, la fauna i la geologia de l’illa.

El circuit expositiu dedicat a l’arqueologia compta amb valuosíssimes mostres de la cultura guanxe i destaca per la seva col·lecció de mòmies aborígens.

Puerto de la Cruz Street Art

Puerto de la Cruz Street ArtVine a descobrir un original projecte d’art efímer que des del 2014 acoloreix i omple de missatges les parets mitgeres dels edificis del popular barri de La Ranilla, al centre de Puerto de la Cruz, i s’amplia posteriorment a altres carrers veïns. Compost d’obres elaborades per alguns dels artistes més destacats del panorama nacional i internacional, està considerat un dels museus a l’aire lliure més rellevants del planeta. Museu Històric Militar de les Canàries

acoloreix i omple de missatges les parets mitgeres dels edificis del popular barri de La Ranilla, un dels museus a l’aire lliure més rellevants del planeta. Museu Històric Militar de les CanàriesSense sortir de Santa Cruz pots fer un alto a l’emblemàtic Museu Històric Militar de les Canàries, a l’interior del Fort Almeyda, una fortalesa del segle XIXque gaudeix d’unes precioses vistes del port de la capital. La seva exposició permanent acull banderes singulars, col·leccions d’armament, condecoracions, cartografia, art, maquetes o diorames.

Museu de la Ciència i el Cosmos a La Laguna

Museu de la Ciència i el Cosmos a La LagunaLa Laguna, coneguda històricament com a centre intel·lectual de les Canàries, allotja el Museu de la Ciència i el Cosmos, el més important de les Canàries en el seu àmbit i un dels més importants d’Espanya. Aquest museu es caracteritza per la qualitat divulgativa dels seus continguts i la seva amena intenció didàctica.

Et recomanem no perdre’t el seu magnífic planetari, amb una gran cúpula de més de 6 m de diàmetre on es projecta el cel nocturn i es poden observar més de 2.000 estrelles mentre es viatja pels confins de l’univers.

Museu d’Història i Antropologia

Museu d’Història i AntropologiaSituat també a La Laguna, aquest museu té dues seus. La Casa Lercaro és una imponent casa senyorial de finals del segle XVI, amb un esplèndid pati interior i una magnífica gelosia de fusta de pi canari. A través de col·leccions, exposicions i activitats, ofereix una visió general del desenvolupament social, econòmic i cultural de l’illa de Tenerife entre els segles XV i XX.

L’altra seu, Casa de Carta està ubicada a Valle de Guerra, municipi de San Cristóbal de La Laguna i l’immoble està considerat un exemple significatiu de les vivendes pairals construïdes a les Canàries al segle XVIII.

Museu municipal de Belles Arts

Museu municipal de Belles ArtsUbicat a la bonica plaça del Príncep, aquest museu acull una destacable col·lecció de pintura i escultura que va des dels flamencs del segle XVI fins a contemporanis del segle XX i un interessant dipòsit artístic de més d’un centenar de peces del Museu del Prado.

Casa del Carnaval

Casa del CarnavalEl de Santa Cruz de Tenerife és un dels carnavals més importants del món i Festa d’Interès Turístic Internacional. La importància d’aquesta festivitat queda reflectida en aquest museu dedicat exclusivament a això. A la seva col·lecció permanent, cartelleria original, vídeos, documents o la sorprenent i elaborada fantasia de la Reina del Carnaval vigent, entre altres objectes curiosos.

 

¡Disfruta al màxim del costat més original de l’illa de Tenerife!