Tecnologia

Bizum, en dubte després d’allò dels comptes de Netflix: compte si utilitzes aquesta forma de pagament

Això és el que el compte oficial ha expressat

Bizum, en dubte després d’allò dels comptes de Netflix: compte si utilitzes aquesta forma de pagament
2
Es llegeix en minuts

Al segle XXI, totes les coses quotidianes que consideràvem inamovibles han canviat. La majoria de les relacions es teixeixen i reforcen a través de les xarxes socials, la informació s’obté en uns segons gràcies a Internet i la materialitat té cada vegada menys cabuda en comparació amb el núvol. Són noves qüestions que mantenen el món dividit. N’hi ha que van néixer amb un ‘smarthpone’ sota el braç i no tenen cap mena de dificultat, tot i que, d’altra banda, són aquells a qui les noves tecnologies han agafat per sorpresa i els costa adaptar-s’hi. Per a ells, els mètodes clàssics segueixen en funcionament, tot i que alguns comencin a desaparèixer.

El pagament en efectiu és subjecte contínuament de notícies, titulars i debats. I és que sembla que cada vegada és més difícil trobar algú que per pagar faci gest de treure la cartera. Al mòbil ho tenim tot, fins i tot la targeta. Si se t’oblida la targeta a casa –problemes de documentació a part– ja no tens excusa per pagar la part que correspon del compte. I si per casualitat prefereixes que algú altre pagui per tu, no hi ha problema: Bizum t’ho soluciona.

La solució per a pagaments que ofereix Bizum és tan efectiva que la majoria dels bancs l’han inclòs a les seves aplicacions mòbils per facilitar la devolució de diners entre amics. No només això: és tan popular que molts comerços han optat per incloure-la com a mètode de cobrament als seus clients. Fins i tot els tràmits de la Loteria es poden fer a través de l’aplicació. Al món modern, on moltes de les despeses són compartides i resés ulta incòmode pagar en metàl·lic, Internet ho posa fàcil.

Notícies relacionades

Tant és així que tampoc deu estranyar a molts tenir marcats els dies del mes en què s’ha de pagar la subscripció a Spotify o Netflix. Els comptes compartits són una solució a les despeses que desequilibrarien el compte de gran part de la població si decidissin pagar-los en solitari. Precisament per això, les xarxes han cremat aquests dies respecte a la decisió de Netflix d’acabar amb els comptes compartits sense un cost addicional. Sembla que els usuaris no hi estan del tot contents i molts han decidit anul·lar la seva subscripció –queda esperar als resultats oficials de l’empresa–.

El tema ha sigut tan polèmic que fins i tot Bizum ha volgut fer broma d’això i ha penjat una publicació a Twitter al respecte: «Bizum se sustenta dels comptes compartits, ens han f*tut amb això de Netflix». L’empresa de lloguer de cotxes Sixt ha seguit la broma i ha afegit un comentari: «¿Què tal una bona escapadeta per superar-ho? La gasolina a mitges. Compartir és viure». 

Temes:

Bizum