Supermercats

El millor dia per comprar a Mercadona: productes a meitat de preu

Aquests són els últims productes retirats per Mercadona: del 12 al 18 de març

La curiosa diferència entre les capses blaves i les capses verdes de la peixateria de Mercadona que ningú t’havia explicat

Tres curiositats sobre Mercadona que gairebé cap client coneix i que el fan un supermercat diferent

El millor dia per comprar a Mercadona: productes a meitat de preu
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’escalada de preusque ha viscut els últims mesos el sector de l’alimentació ha posat en perill molts supermercats, els quals busquen sense pausa les millors vies per promocionar els productes i evitar així que tingui lloc una fuga massiva de clients. Entre aquestes cadenes de distribució hi ha Mercadona, els articles del qual poden arribar a estar a meitat de preu segons quin dia de la setmana es faci la compra.

L’eina que dona lloc a aquestes ofertes és el ‘downtrading’ o negociació a la baixa, que consisteix a buscar productes amb l’etiqueta de ’Baixada de preu, data de consum pròxima,’ caracteritzada pel color groc, per aconseguir així un estalviimportant en la suma total de la compra. Aquesta mesura, a més, serveix per donar sortida a estoc que, altrament, s’hauria acabat malgastant.

Dia i hora ideal

Notícies relacionades

Les grans cadenes de supermercats ofereixen els articles a preus més baixos els dies que es dona sortida a part de les existències. En el cas de la companyia de Juan Roig, aquest dia és dissabte, ja que es correspon amb la seva política particular de no obrir festiusni diumenges. Els principals motius darrere d’aquesta estratègia són que aquest dia del cap de setmana molta gent no treballa i, a més, s’intenten acabar les unitats restants de productes frescosper no malbaratar grans quantitats de menjar.

Així doncs, tenint en compte que dilluns es reposen les prestatgeries dels establiments, Mercadonapot arribar a aplicar rebaixes de fins al 50% els dissabtes, especialment si s’acudeix a les botigues a la tarda, hora més pròxima al tancament.