Preus del cistell de consum

Aquests són els supermercats més barats per anar a comprar aquesta setmana

  • ¿On podem comprar més barats aquesta setmana aquests 15 productes bàsics?

3
Es llegeix en minuts

El cistell de consum per a una família amb dos fills ha augmentat en més de quatre euros en els últims dos mesos, des que el Govern va anunciar la rebaixa de l’IVA del 4% al 0% per als aliments bàsics i del 10% al 5% per a la pasta i l’oli d’oliva, segons càlculs realitzats per EL PERIÓDICO a partir d’una compra fictícia a la web de Mercadona, el supermercat amb més quota de mercat a Espanya.

Però depenent del supermercat on facis la compra i, sobretot, dels productes que adquireixis en cadascun, el cert és que el preu pot variar.

I hi ha una pàgina web que es dedica a recopilar setmanalment els preus de 56 productes als supermercats a Espanya. Això sí, cal tenir en compte que, segons adverteixen des de la mateixa web, a la pàgina poy.es els preus «es van recopilar manualment» i «poden variar entre regions i a la botiga».

Notícies relacionades

Segons aquesta llista, que recull els preus de 13 supermercats –Mercadona, Alcampo, Carrefour, Caprabo, Dia, Eroski, El Corte Inglés, AhorraMás, Consum, BonÀrea, Bonpreu/Esclat, Gadis i MasyMas–, els tres supermercats més barats aquesta setmana són:

  1. Mercadona (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 135,03 euros). La cadena valenciana situa aquesta setmana vuit productes en la llista dels més barats (el litre d’aigua sense gas, que costa 0,11 euros; el quilo de sucre blanc, que val 1,35 euros; coliflor, a 1,82 euros el quilo; un quilo de filets de llom de porc per 6,60 euros; 0,63 euros val el quilo de farina de blat; el quilo de mongeta tendra ultracongelada; el mig quilo de margarina amb sal val 1,50 euros i el pebrot vermell val 2,99 euros el quilo). Per contra, situa només dos productes entre els més cars dels 13 supermercats analitzats (el quilo de taronges, que costa 1,65 euros; i el quilo de sal fina, que costa 0,30 euros).

  2. Consum (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 138,44 euros). La també cadena valenciana situa aquesta setmana cinc productes en la llista dels més barats (el litre d’oli d’oliva verge extra val 5,06 euros; l’aigua sense gas, que val 0,11 euros el litre, com a Mercadona, a Eroski i a Gadis; el quilo de sucre blanc, que val 1,35 euros; la coliflor, a 1,82 euros el quilo; i la sal gruixuda, a 0,29 euros el quilo. I només un entre els més cars dels 13 supermercats (el quilo de cogombre holandès, que costa 4,45 euros).

  3. Alcampo (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 139,55 euros). La cadena de súpers situa 25 dels 56 productes estudiats entre els més barats, entre els quals el quilo d’alvocat a 3,50 euros; el quilo d’arròs rodó i el quilo d’arròs llarg, a 1,29 euros cadascun; el quilo de sucre blanc a 1,35 euros; la barra de pa de quart a 0,46 euros; el quilo de carbassa a 1,09 euros i el quilo de col llombarda a 1,15 euros. I també situa quatre dels seus productes com els més cars dels 13 supermercats estudiats: el quilo de flocs de civada (3,38 euros), el xurrasco de boví o vedella (11,95 euros/quilo) i el quilo de pebrots verds (5,37 euros el quilo) i el quilo de pebrots del padró (9,85 euros).

I els tres més cars són:

  1. El Corte Inglés (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 174,51 euros). Aquests supermercats venen 15 dels 56 productes estudiats més cars que la resta dels 13 súpers analitzats. Però aquesta setmana venen més barat que ningú el quilo de flocs de civada (1,70 euros).

  2. BonÁrea (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 156,50 euros). Nou dels seus productes són aquesta setmana més cars que en altres supermercats. Tot i que un d’ells és la sal fina, que es ven igual de car –a 0,30 euros– també a Mercadona, Carrefour, Caprabo, Dia, Eroski, El Corte Inglés, AhorraMas, Consum, Bonpreu/Esclat, Gadis, MasyMas. Per contra, col·loca cinc dels seus productes –quilo d’api verd, el quilo de sucre blanc, la dotzena d’ous grans (L) i els quilos de poma golden i de patates– en la llista dels més barats d’aquesta setmana.

  3. Caprabo (els 56 productes bàsics estudiats per poy.es costen 154,16 euros). La cadena catalana té 6 productes més cars que ningú aquesta setmana. Però ven el quilo de grapats de bledes més barat que ningú: a 1,79 euros el quilo. També són més barates les cebes (1,25 euros el quilo), i els pebrots verd (2,29 euros/quilo) i vermell (2,99 euros/quilo).