Postres nadalenques
Només un torró de xocolata «se salva» segons l’OCU: la resta suspèn
L’organització ha compartit un informe que mostra el resultat «decebedor» després d’haver analitzat i comparat 17 tauletes de torró de xocolata

El torró és un dels aliments imprescindibles a les nostres taules per Nadal. Tanmateix, després de l’estudi que ha portat a terme l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), al qual han comparat diferents marques de torrons de xocolata, han arribat a una conclusió preocupant: només nou «aproven» i «cap és bo».
L’informe s’ha publicat després d’haver analitzat la informació (ingredients, additius, preu, etc.) que apareix especificada a l’etiqueta de cada producte i després d’haver-los degustat.
#Alimentación Comparamos 17 tabletas: ni turrón, ni chocolate. Solo 9 aprueban y ninguno es bueno.
— OCU (@consumidores) 13 de diciembre de 2022
➡15 de los 17 turrones sustituyen parte de la manteca de cacao por otras grasas vegetales, como aceite de girasol, grasa de palma o manteca de karitéhttps://t.co/esVlGJiEAB
Resultat «decebedor»
La investigació de l’OCU comprèn 17 tauletes de torró de xocolata diferents i la gran majoria presenten punts crítics que llasten la qualitat del producte. Es tracta de l’ús de greixos de baixa qualitat (oli de gira-sol, greix de palma o mantega de karité) en comptes de mantega de cacau, que només apareix a dos dels articles, a més d’altres problemes trobats durant la degustació.
Per aquestes carències, només nou torrons aproven l’«examen» de l’OCU, tot i que «cap és bo». L’ús d’additius per suplir la falta d’ingredients de qualitat fa que, malgrat el preu econòmic d’aquestes típiques postres nadalenques, el resultat d’aquest estudi hagi sigut «decebedor».
¿Quins se salven?
Notícies relacionadesL’excessiva dolçor i duresa del torró o la falta de brillantor de la xocolata són alguns errors que llasten la degustació dels torrons seleccionats. De tots, l’únic cruixent que sobresurt per sobre de la resta és el d’El Corte Inglés, que presenta les característiques ideals per ser un torró de qualitat: color brillant, gruix adequat, olor de xocolata, cruixent homogeni, bona fosa a la boca i, sobretot, bon sabor.
Amb tot, la millor composició la té el torró de xocolata Picó, ja que utilitza exclusivament mantega de cacau. Per aquesta raó, al ser l’únic dels productes comparats que no està fabricat a base de substitutius de baixa qualitat, és també el més ben valorat de tots.
- CAS SANTOS CERDÁN-ÁBALOS Koldo García després de conèixer l’informe de l’UCO sobre Santos Cerdán: «Acaba de començar»
- Tensió als Estats Units "Motivació política" en l’assassinat d’una congressista i el marit
- Metamorfosi demogràfica Un terç de l’Eixample és estranger
- Tensió als Estats Units Els EUA surten al carrer de forma multitudinària en protesta per Trump
- Tempesta judicial i política La caiguda de Cerdán impulsa en el PSOE avançar les generals
- Defunció Mor als 63 anys l’empresari Miquel Suqué, del Grup Peralada
- Acte del PP Feijóo demanarà la compareixença de Sánchez al Congrés perquè es «retratin» els seus aliats: «Si el segueixen recolzant, seran els seus encobridors»
- L’hora més crítica Sánchez acudirà dimecres a la sessió de control al Congrés per respondre per l’escàndol de Santos Cerdán
- Les gravacions del cas Koldo Koldo García va oferir al cap de la Policia Nacional avions d’Air Europa per deportar migrants magribins durant la covid
- Augmenten les probabilitats que un asteroide impacti contra la Lluna el 2032