Postres nadalenques
Només un torró de xocolata «se salva» segons l’OCU: la resta suspèn
L’organització ha compartit un informe que mostra el resultat «decebedor» després d’haver analitzat i comparat 17 tauletes de torró de xocolata

El torró és un dels aliments imprescindibles a les nostres taules per Nadal. Tanmateix, després de l’estudi que ha portat a terme l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), al qual han comparat diferents marques de torrons de xocolata, han arribat a una conclusió preocupant: només nou «aproven» i «cap és bo».
L’informe s’ha publicat després d’haver analitzat la informació (ingredients, additius, preu, etc.) que apareix especificada a l’etiqueta de cada producte i després d’haver-los degustat.
#Alimentación Comparamos 17 tabletas: ni turrón, ni chocolate. Solo 9 aprueban y ninguno es bueno.
— OCU (@consumidores) 13 de diciembre de 2022
➡15 de los 17 turrones sustituyen parte de la manteca de cacao por otras grasas vegetales, como aceite de girasol, grasa de palma o manteca de karitéhttps://t.co/esVlGJiEAB
Resultat «decebedor»
La investigació de l’OCU comprèn 17 tauletes de torró de xocolata diferents i la gran majoria presenten punts crítics que llasten la qualitat del producte. Es tracta de l’ús de greixos de baixa qualitat (oli de gira-sol, greix de palma o mantega de karité) en comptes de mantega de cacau, que només apareix a dos dels articles, a més d’altres problemes trobats durant la degustació.
Per aquestes carències, només nou torrons aproven l’«examen» de l’OCU, tot i que «cap és bo». L’ús d’additius per suplir la falta d’ingredients de qualitat fa que, malgrat el preu econòmic d’aquestes típiques postres nadalenques, el resultat d’aquest estudi hagi sigut «decebedor».
¿Quins se salven?
Notícies relacionadesL’excessiva dolçor i duresa del torró o la falta de brillantor de la xocolata són alguns errors que llasten la degustació dels torrons seleccionats. De tots, l’únic cruixent que sobresurt per sobre de la resta és el d’El Corte Inglés, que presenta les característiques ideals per ser un torró de qualitat: color brillant, gruix adequat, olor de xocolata, cruixent homogeni, bona fosa a la boca i, sobretot, bon sabor.
Amb tot, la millor composició la té el torró de xocolata Picó, ja que utilitza exclusivament mantega de cacau. Per aquesta raó, al ser l’únic dels productes comparats que no està fabricat a base de substitutius de baixa qualitat, és també el més ben valorat de tots.
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Energia Red Eléctrica ja va alertar al febrer del risc de "desconnexions severes" de llum pel 'boom' de les renovables
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"
- PRIMER DE MAIG ¿Per què l'1 de maig és el Dia del Treball?