Postres nadalenques
Només un torró de xocolata «se salva» segons l’OCU: la resta suspèn
L’organització ha compartit un informe que mostra el resultat «decebedor» després d’haver analitzat i comparat 17 tauletes de torró de xocolata
El torró és un dels aliments imprescindibles a les nostres taules per Nadal. Tanmateix, després de l’estudi que ha portat a terme l’Organització de Consumidors i Usuaris (OCU), al qual han comparat diferents marques de torrons de xocolata, han arribat a una conclusió preocupant: només nou «aproven» i «cap és bo».
L’informe s’ha publicat després d’haver analitzat la informació (ingredients, additius, preu, etc.) que apareix especificada a l’etiqueta de cada producte i després d’haver-los degustat.
#Alimentación Comparamos 17 tabletas: ni turrón, ni chocolate. Solo 9 aprueban y ninguno es bueno.
— OCU (@consumidores) 13 de diciembre de 2022
➡15 de los 17 turrones sustituyen parte de la manteca de cacao por otras grasas vegetales, como aceite de girasol, grasa de palma o manteca de karitéhttps://t.co/esVlGJiEAB
Resultat «decebedor»
La investigació de l’OCU comprèn 17 tauletes de torró de xocolata diferents i la gran majoria presenten punts crítics que llasten la qualitat del producte. Es tracta de l’ús de greixos de baixa qualitat (oli de gira-sol, greix de palma o mantega de karité) en comptes de mantega de cacau, que només apareix a dos dels articles, a més d’altres problemes trobats durant la degustació.
Per aquestes carències, només nou torrons aproven l’«examen» de l’OCU, tot i que «cap és bo». L’ús d’additius per suplir la falta d’ingredients de qualitat fa que, malgrat el preu econòmic d’aquestes típiques postres nadalenques, el resultat d’aquest estudi hagi sigut «decebedor».
¿Quins se salven?
Notícies relacionadesL’excessiva dolçor i duresa del torró o la falta de brillantor de la xocolata són alguns errors que llasten la degustació dels torrons seleccionats. De tots, l’únic cruixent que sobresurt per sobre de la resta és el d’El Corte Inglés, que presenta les característiques ideals per ser un torró de qualitat: color brillant, gruix adequat, olor de xocolata, cruixent homogeni, bona fosa a la boca i, sobretot, bon sabor.
Amb tot, la millor composició la té el torró de xocolata Picó, ja que utilitza exclusivament mantega de cacau. Per aquesta raó, al ser l’únic dels productes comparats que no està fabricat a base de substitutius de baixa qualitat, és també el més ben valorat de tots.
- SUCCESSOS Un tribunal ordena investigar la mort d’una nena en una piscina privada
- Els ‘kiwis’ assalten els britànics amb dues victòries
- 400 blocs Polvorí per la suposada estafa d’un administrador de finques
- Falta de servei 5.000 veïns de BCN han estat tres mesos sense rebre cartes de Correus
- Cine ‘La sustancia’, una bacanal ‘gore’ feminista
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Toni Bou: "Em preocupa què faré quan em retiri per ser tan feliç com ara"
- L’ÚLTIMA GRAN CARRERA DE LA TEMPORADA Pogacar culmina a la Llombardia un any històric en el ciclisme
- Lliga F Regnar i renéixer: torna un derbi "descompensat"
- Barraca i tangana Passeu-li al bo