Consells pràctics

Com treure el greix de la reixeta de l’extractor: el truc definitiu

Com treure el greix de la reixeta de l’extractor: el truc definitiu
2
Es llegeix en minuts
Alex Fuentes

Hi ha molts racons de la cuina que acumulen molta brutícia que podem no veure, però un punt on més brutícia i greix s’acumula és la campana de fums. I potser no s’hi presta tota l’atenció que caldria.

Si no es neteja aquest element de manera freqüent, eliminar les pudors es convertirà en una tasca molt difícil. Però, per a això, aquí tens un dels millors trucs per netejar la campana de fums de la cuina. És fàcil i senzill, tampoc necessitaràs gaire temps.

Com netejar el greix de la reixeta de l’extractor

Per treure el greix de la campana de fums, el més recomanable és utilitzar desgreixant. Netejar l’interior de l’aparell és tan complicat com necessari, ja que ajuda molt al seu correcte funcionament.

El desgreixant ha de ser d’acer inoxidable, per no fer malbé la campana. Primer cal treure’n els filtres, posteriorment posar a l’interior una bona capa de desgreixant. Després cal deixar que actuï durant uns minuts per, a continuació, passar un drap o fregall per la zona. És probable que en la primera passada no quedi completament neta, per la qual cosa hauràs de repetir el procés.

Per descomptat, utilitza bicarbonat de sodi

És el multiusos per excel·lència a l’hora de netejar la casa i, el cas de la campana de fums, no n’és una excepció. Per netejar-la per dins, aquest truc és perfecte per treure fins i tot la brutícia que es troba a l’interior del motor.

En aquest cas, primer cal escalfar el bicarbonat sòdic en un parell d’olles amb aigua. Una vegada l’aigua comenci a bullir, s’encén l’extractor. Una vegada fet això cal deixar que el vapor pugi i es fiqui dins de l’aparell per netejar-lo, deixa’l així durant una hora i, a mesura que es vagi buidant, vas llançant-hi aigua i bicarbonat. Veuràs que comença a caure el greix de les campanes.

Al cap d’aproximadament una hora apaga els focs i protegeix-los amb paper absorbent perquè no es taquin del greix i comença a netejar l’extractor amb una baieta. Utilitza també un raspall que porti una barreja de bicarbonat i aigua per a algunes zones i remata la neteja passant-hi de nou la baieta.

No t’oblidis dels filtres

Notícies relacionades

Per netejar els filtres pots posar-los al rentaplats, però, si no, pots ficar-los en un cubell amb aigua i desgreixant durant uns minuts. Després treu-los i passa un drap pel greix, que s’haurà posat tou, i a les zones més complicades, utilitza un raspall de dents.

Neteja-la també per fora

Per deixar-hi l’aspecte definitiu cal rematar-ne l’exterior. Això cal fer-ho apagant primer l’extractor. Després s’ha d’agafar un netejador específic per a acer inoxidable i tirar-lo per tota la superfície, anant amb compte a la zona dels botons. Es deixa que actuï uns segons i a continuació es passa un drap en la mateixa direcció per la qual s’ha llançat el netejador, cosa que aconsegueix que s’hi potenciï la brillantor i s’evita l’aparició de marques.