A València

El Ramón, el primer gat ‘influencer’ d’Almussafes

  • S’ha convertit en un emblema per a la localitat i els veïns es fan fotos amb ell

  • El regidor de Benestar Animal creu que el Ramón és un exemple per a la sensibilitat per la cura dels animals

El Ramón, el primer gat ‘influencer’ d’Almussafes

LEVANTE/ EMV

2
Es llegeix en minuts

Des de fa dos mesos, l’Ajuntament d’Almussafes compta amb la visita diària d’un membre aliè a les seves instal·lacions: un gat propietat d’una coneguda família del poble, anomenat Ramón. 

Un animal que, de manera sigil·losa i sense molestar ni entorpir ningú, entra per la porta principal del consistori i tan aviat es posa a prendre el sol en una finestra com es fa una migdiada sobre en una de les fotocopiadores. Un gat que s’ha guanyat el carinyo de la ciutadania: «És un fora de sèrie, ha agafat molta fama al poble. La gent l’estima molt, és molt tranquil i carinyós», afirma Jaime Wic, regidor de Benestar Animal. 

La història del Ramón és, com a mínim, curiosa. I és que va créixer en una casa de camp, i els seus amos van decidir portar-lo a la vivenda del poble. «No sap estar tancat a casa, li agrada el carrer, on és carinyós amb tota la gent, però quan està dins del domicili és el contrari, molt esquerp», apunta Wic.

A més, el gat ja està considerat com tot un ‘influencer’ a la xarxa: «És un gat molt curiós, a més que és agradable i està molt ben cuidat pels seus amos, que saben on és i que a nosaltres no ens molesta gens, en el grup de Facebook del veïnat d’Almussafes, la gent puja moltes imatges d’ell que aviat s’omplen de likes i de comentaris. És una història peculiar», apunta el regidor.

«És més, no només se l’estima, sinó que se’l respecta. En una ocasió, estant un cotxe d’una patrulla de la Policia Local en un semàfor, el gat va pujar al capó i els agents no van moure el vehicle fins que ell va decidir baixar», explica entre rialles Jaime. «Té moltíssimes històries, cadascuna més graciosa i singular», afegeix.

Notícies relacionades

Per a Wic, el Ramón és el millor exemple per a la conscienciació ciutadana sobre el canvi d’ordenança municipal que estudia la seva regidoria: «Des de la regidoria de Benestar Animal, que és nova d’aquesta legislatura, volem donar més visibilitat als animals i fer iniciatives al seu favor. I estem estudiant la possibilitat d’un canvi en l’ordenança municipal per autoritzar l’entrada d’animals domèstics, juntament amb els seus amos, a algunes dependències municipals on no causin molèsties», explica el regidor. «Per exemple, un gos ben vacunat, desparasitat, amb les seves vacunes i tot en regla, ¿per què no pot entrar a l’ajuntament amb el seu amo si aquest ha de realitzar algun tràmit? És una cosa que ja estan fent a molts comerços locals d’Almussafes», afegeix. 

«Hi ha molts animals que demostren, com el Ramón, saber estar, per la qual cosa aquest gat és un excel·lent exemple perquè els veïns més suspicaços vegin que un animal pot ser dins de dependències municipals sense que causi cap perjudici», conclou.

Temes:

Gats Influencers