COMENTARI 'TRENDING TOPIC'

Pitingo compara Bildu amb el gihadisme i José Manuel Soto l'aplaudeix

«No penso callar més», assegura el creador de la souleria i fill i germà de guàrdies civils

combopitingosoto

combopitingosoto

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO

Pitingo ha sigut ‘trending topic’ aquest cap de setmana passat per les seves dures crítiques al pacte entre PSOE i Bildu, després del recolzament del grup parlamentari basc als pressupostos generals de l’Estat presentats pel Govern. El cantant de Huelva, de 40 anys, conegut per ser el creador de la ‘souleria’, el soul a ritme de buleria, es va desfogar a Twitter amb un «Que es presentin els gihadistes a les eleccions, segur que treuen algun escó», i va acompanyar el seu enuig espaterrant amb l’etiqueta #NiOlvidoNiPerdón. 

23.000 ‘m’agrada’ i gairebé 7.000 retuits en menys de dos dies ha tingut l’enuig del cantant d’Ayamonte, cosa que l’ha convertit en ‘trending topic’ a Espanya. 

Molts han sigut els que han rebatut l’opinió de l’artista que ha cantat per Donna Summer, Bob Marley, els BeatlesRay Charles o Police, i li han contestat amb dards enverinats.

I l’artista els ha contestat amb un dels seus vídeos, perquè «la música amanseix les feres», ha dit.

El seu amic Soto, al rescat

Notícies relacionades

Però al seu favor Pitingo també ha trobat seguidors. El més famós, un cantant a qui li agrada participar de polèmiques polítiques, José Manuel Soto.  El sevillà s’ha posat de la banda del seu col·lega amb aquest missatge a Twitter: «Volen fer-nos combregar amb rodes de molí, al final obligaran la Guàrdia Civil i les víctimes del terrorisme a demanar perdó a ETA»... «Jo tinc molt clar qui són els bons i qui són els dolents en aquesta història, i el Govern prefereix estar del bàbdol dels dolents», ha expressat. 

Fill de guàrdia civil

Dit això, Pitingo ha aprofitat per recordar la seva vinculació amb la Benemèrita, ja que el cantant és fill de gitana i de paio guàrdia civil. «Jo soc fill i germà de guàrdies civils i vaig viure tota la merda d’ETA a la caserna on vivíem... No podíem dir que érem fills de guàrdia civil, havíem de mirar els baixos del cotxe cada dia, alarmes perquè havien col·locat una bomba... etcètera... No penso callar més», ha recordat.