Treball en Barcelona

‘CEO per un mes’, l’oportunitat per a joves universitaris de treballar braç a braç amb un director general

Us expliquem com participar en aquest programa amb què el Grupo Adecco pretén fomentar el desenvolupament del talent juvenil

‘CEO per un mes’, l’oportunitat per a joves universitaris de treballar braç a braç amb un director general
3
Es llegeix en minuts

A Espanya, comptem amb 4,93 milions de persones que han arribat almenys a la segona etapa de la formació secundària i/o FP i 9,18 milions amb formació universitària. L’ocupabilitat d’aquestes persones és molt més elevada que la d’aquelles que compten amb estudis menors ja que com més formació, menys taxa d’atur. No obstant, segons una enquesta feta pel Grup Adecco a joves universitaris, 6 de cada 10 consideren que la universitat no els prepara prou per enfrontar-se amb èxit al món laboral. Els joves espanyols creuen que la formació universitària és massa teòrica i 3 de cada 4 pensen que s’hauria de fomentar més fer pràctiques en empreses. 

És per això que Iker Barricat, director general d’Adecco España, destaca la importància de formar-se i d’explorar noves maneres de fer-ho: «L’educació i la formació contínua s’erigeixen com els condicionants principals de l’ocupabilitat. En el Grup Adecco fa anys que apostem per la formació i capacitació dels treballadors, que en molts casos es converteixen en la seva senya d’identitat. Així, mantenim el nostre compromís amb la societat, especialment vulnerable després dels efectes de la covid-19, i posem el focus en col·lectius com els joves, la taxa d’atur dels quals continua sent molt alta». «Més que mai, necessitem una formació pràctica, eficaç i vinculada a les necessitats del lloc de treball que compleixi l’objectiu de millorar l’ocupabilitat present i futura d’aquests joves. I en aquest sentit, el programa ‘CEO per un mes’ intenta donar aquesta visió global de la feina en una multinacional, no només des d’un càrrec directiu, sinó veient la feina del dia a dia de cada departament i posició», afirma Barricat.  

Oportunitat única

Oportunitat únicaAmb aquest objectiu de recolzar el talent jove en la recerca del seu propòsit professional, el Grup Adecco, líder mundial en la gestió de recursos humans, posa en marxa la vuitena edició de la iniciativa ‘CEO per un mes’. Un programa que ofereix als joves l’oportunitat de ser CEO del grup durant 30 dies, en cadascun dels 47 països implicats en la iniciativa, dels 60 en què té presència el grup a nivell mundial. 

El Grupo Adecco vol continuar fomentant el talent juvenil, així el/la jove que es converteixi en ‘CEO per un mes’ en aquesta vuitena convocatòria tindrà un primer acostament al mercat laboral, amb una experiència que enriquirà el seu futur professional

Els joves seleccionats a cada país acompanyaran els directors generals en el seu dia a dia laboral per adquirir les competències necessàries per convertir-se en millors candidats en el seu futur professional, amb el desenvolupament d’habilitats clau com el lideratge, la capacitat de comunicació, la gestió d’equip o el control de l’estrès, entre d’altres.

En el cas d’Espanya, el ‘CEO per un mes’ viurà aquesta oportunitat al costat d’Iker Barricat, director general del Grup Adecco al nostre país. El guanyador compartirà la seva agenda, viatjant a diferents regions, assistint a reunions i visites comercials, formant part activa de conferències internacionals, elaborant i desenvolupant presentacions davant membres del comitè directiu i gestionant un equip de més de 2.000 persones. 

¿Com convertir-se en ‘CEO per un mes’? 

¿Com convertir-se en ‘CEO per un mes’? Per aspirar a ser ‘CEO per un mes’ a Adecco, els candidats i candidates han d’estar acabant els estudis o haver-los finalitzat recentment (sense un nivell d’estudis o especialitat concret) i tenir un bon nivell d’anglès

Els interessats s’hi poden inscriure des d’ara a través d’aquest mateix enllaç

Les inscripcions estaran obertes durant quatre mesos, fins al 15 d’abril del 2022. Després del tancament d’inscripcions, tindrà lloc un original procés de selecció virtual i presencial a càrrec dels millors experts en RRHH d’Adecco. Hi haurà una prova d’anglès i una altra de raonament. I també un assessment center, amb proves especials, que també generaran una experiència diferencial en els possibles candidats. 

Notícies relacionades

Una vegada finalitzat aquest procés de selecció, al maig, Iker Barricat, director general del Grup Adecco a Espanya, juntament amb diferents experts en selecció d’Adecco triaran el ‘CEO per un mes’ d’aquesta vuitena edició. Un procés paral·lel a la resta de països que compten amb la iniciativa. 

De CEO nacional a internacional 

Els deu joves que millor hagin exercit les seves funcions de ‘CEO per un mes’ als diferents països es reuniran a l’agost per enfrontar-se al bootcamp final. Durant diversos dies, es farà un procés de selecció per mesurar les habilitats i competències dels candidats i triar el CEO d’Adecco per un mes a nivell mundial, que treballarà braç a braç amb Alain Dehaze, CEO mundial del Grup Adecco

Temes:

Ocupació