La nova petició que fan les ITV als ajuntaments

Això és el que passa si et caduca la ITV mentre estàs amb el cotxe de vacances

¿És obligatori portar l’adhesiu de la ITV?

La nova petició que fan les ITV als ajuntaments

J. L. Bort

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’associació d’empreses que presten serveis per passar la inspecció tècnica de vehicles (ITV) reclama que les càmeres que utilitzen els ajuntaments per controlar el trànsit a les zones de baixes emissions siguin utilitzades també per detectar inspeccions caducades.

En una conferència de premsa, l’Associació Espanyola d’Entitats Col·laboradores de l’Administració en la Inspecció Tècnica de Vehicles, AECA-ITV, ha impulsat aquesta proposta, que ajudaria a detectar més ràpidament quins vehicles estan circulant amb la ITV caducada.

Mitjans automatitzats

Notícies relacionades

Per fer-ho, és necessari que les dues parts comparteixin dades, tot i que l’agrupació considera que «no es tracta d’un procediment complicat, ja que hi ha un gran nombre de mitjans tècnics automatitzats que permeten creuar la informació de les imatges detectades».

Actualment, un 36,4% dels vehicles que circulen per Espanya no tenen la ITV al dia i des de l’associació asseguren que aquesta mesura serviria també per millorar la qualitat de l’aire de les ciutats i reduir un perill per a la seguretat viària.