Seguretat viària

Les tres accions que has de complir si et quedes atrapat amb el cotxe a la neu

Les tres accions que has de complir si et quedes atrapat amb el cotxe a la neu

Europa Press / Rafael Bastante

2
Es llegeix en minuts
Lola Gutiérrez

La Guàrdia Civil ha informat a les seves xarxes socials sobre com cal actuar aquests dies de temporal en cas que ens trobem atrapats per la neu mentre estem circulant amb el vehicle.

Són tres consells bàsics però essencials que van juntament amb d’altres que també són importants, com el de trucar als serveis d’urgència en cas que la situació no tingui aparences de millorar; estar atents a les indicacions que es van transmetent a través dels canals oficials de la Direcció General de Trànsit (DGT) i de la mateixa Guàrdia Civil, i també tenir la ràdio connectada per conèixer les últimes informacions sobre l’estat de les carreteres, o portar aliment i líquid suficient per a les hores que ens toqui quedar dins del cotxe.

Aquestes són les recomanacions de la Guàrdia Civil en cas de patir aquest contratemps circulatori.

Queda’t dins amb el motor arrencat i la calefacció posada

El lloc més segur en una nevada és, sens dubte, l’interior del vehicle, especialment perquè podem activar la calefacció i mantenir l’habitacle a una temperatura adequada als passatgers i evitar el fred exterior. A més, permet que cap element del cotxe es congeli i que puguem reprendre la marxa sense problemes quan la situació meteorològica i l’estat de la carretera ho permetin.

Renovar freqüentment l’aire interior

Notícies relacionades

Essencial perquè l’aire no s’enrareixi i no es noti carregós per a les persones que es quedin dins. Per aquest motiu cal anar ventilant el vehicle periòdicament.

Comprovar que el tub d’escapament està lliure i no quedar-se adormit

Perquè els gasos nocius no s’introdueixin dins de l’habitacle, fet que seria letal per als ocupants, cal comprovar prèviament que res obstaculitza el tub d’escapament i que l’aire contaminat surt sense cap tipus d’impediment. De la mateixa manera, és essencial no quedar-nos adormits, perquè no inhalem aquests gasos en cas d’algun problema al vehicle i també perquè puguem estar atents davant qualsevol emergència: retirar acumulacions de neu, revisar l’estat de la carretera...