Tràmits

La DGT avisa sobre el temps d’antelació que necessites per renovar el carnet de conduir

Renovar el carnet de conduir gratis: la data exacta per fer-ho

Alerta de la DGT sobre una estafa amb el carnet de conduir

DGT: el nou avís als conductors sobre aquest servei

Cómo renovar el carnet de conducir, paso a paso

Cómo renovar el carnet de conducir, paso a paso

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Direcció general de Trànsit (DGT) comparteix en el seu lloc web algunes indicacions a l’hora de renovar el carnet de conduir, un tràmit amb uns costos i terminis determinats. «Si el teu permís és pròxim a caducar, o ja ha caducat, podràs renovar-lo sense necessitat d’haver de tornar a examinar-te», estableix l’organisme autònom.

A més, tal com avisa la DGT, l’obtenció d’un nou permís de circulació es pot aconseguir sense necessitat d’anar presencialment a una de les seves oficines.

Tres mesos abans

Notícies relacionades

La DGT assegura que la renovació de l’examen pot realitzar-se fins a tres mesos abans de la seva data de caducitat, i que fer-ho amb temps no implica la pèrdua de dies de validesa, ja que la pròrroga comença a comptar des de la data de caducitat de l’antic document. També pot renovar-se una vegada hagi caducat, tot i que la DGT aclareix que «no pots conduir mentre tinguis el permís caducat». Així mateix, no és necessari realitzar exàmens més enllà del reconeixement mèdic.

Quant a les tarifes d’aquest tràmit, tindrà un cost de 24,58 euros fins als 70 anys, edat a partir de la qual serà totalment gratuït.