Renovar el carnet de conduir gratis: la data exacta per fer-ho

Renovar el carnet de conduir gratis: la data exacta per fer-ho
1
Es llegeix en minuts

Amb l’entrada en vigor de la nova llei de trànsit, el març passat, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha introduït canvis en la manera de renovar el carnet de conduir, que afecten prop de mig milió de conductors a Espanya.

La renovació del carnet de conduir es pot fer a la mateixa web de la DGT o anant a una seu seva amb el certificat mèdic que s’ha superat la prova psicotècnica.

Els conductors poden acudir fins a tres mesos abans de la data de caducitat del permís i, una vegada abonada la taxa i aprovat el test, aquest els arriba directament al domicili.

En l’actualitat, el carnet de conduir (classe B) es renova cada 10 anys fins que es compleixen els 65 anys, moment en què comença a caducar cada 5 anys (si es tracta de cotxes, motos i motocicletes) o cada 3 anys (si són carnets de professionals d’autobusos i camions).

Abans del 2009, la validesa era de 10 anys fins als 45 anys. Després, la renovació era cada 5 anys fins als 70, i a partir d’allà, cada 2 anys.

No obstant, i malgrat que la periodicitat de renovació és inferior, el reconeixement mèdic que s’ha de superar i els criteris que cal avaluar són els mateixos per a qualsevol edat.

Si durant el reconeixement mèdic es detecta una malaltia o deficiència que, si bé de moment no impedeix la renovació, és susceptible d’agreujar-se, el període de validesa del permís es reduirà.

Notícies relacionades

En aquest cas també serà inferior la taxa que caldrà pagar per renovar-lo.

A més, si el conductor té més de 70 anys, està exempt de pagar la taxes de trànsit per a la renovació; únicament haurà de pagar el cost del reconeixement mèdic.