Mesura de seguretat

Renfe prohibeix l’accés a patinets elèctrics en trens de passatgers a partir del 12 de desembre

Renfe prohibeix l’accés a patinets elèctrics en trens de passatgers a partir del 12 de desembre

FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Consell d’Administració de Renfe ha decidit aquest dilluns que es prohibirà l’accés de patinets elèctrics a tots els trens de passatgers de Rodalies, Regionals, Alta Velocitat i Llarga Distància (AVE, Avlo, Alvia, Avant, Euromed i Intercity) a partir del 12 de desembre.

La prohibició, similar a la que aplica des de fa mesos TMB a Barcelona, ve després d’una «situació de perill generada davant incendis de bateries» registrats en alguns transports públics, assenyala la companyia, que també afirma que entre diverses raons, els successos es deuen a la manipulació de l’esmentada bateria, desperfectes per cops, pas del temps o la utilització de carregadors diferents.

La mesura serà ratificada aquest dimarts en el Consell d’Administració de Renfe Viajeros.

Precedents a Espanya

La decisió s’ha pres a partir de criteris «de salut pública i de seguretat dels viatgers». Renfe recorda que, el 2021, Sevilla va ser la primera ciutat a impedir que els viatgers entressin al Metro amb patinets elèctrics en hora punta els dies feiners.

El febrer passat, ATM també va prohibir l’accés de patinets a vehicles, estacions i andanes de l’àrea metropolitana de Barcelona després de l’explosió d’un patinet a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) el novembre del 2022. La prohibició va ser provisional durant 6 mesos, però una vegada passat el període va acabar sent definitiva. A Tarragona també s’ha pres una mesura similar als autobusos.

Així mateix, des del 4 de novembre està prohibit l’accés de patinets elèctrics a les instal·lacions i vehicles del transport públic de la Comunitat de Madrid, amb competència del Consorci Regional de Transports.

En altres països, alguns operadors ferroviaris del Regne Unit i Irlanda, a part del Metro de Londres o Hamburg, també han pres mesures similars.

Des del 12 de desembre

Notícies relacionades

A partir del 12 de desembre serà Renfe la que podrà obligar un viatger a abandonar el tren si porta un objecte, equipatge o vehicle que atempti contra la seguretat i el bon funcionament de l’explotació del transport o contra la seguretat dels altres viatgers.

A les estacions de Rodalies gestionades per Renfe s’informarà de la prohibició si es detecta un viatger amb patinet elèctric, i igualment es podran fer inspeccions aleatòries amb interventors i agents de seguretat.