Caçat a 388 km/h: Es deslliura de la multa gràcies als radars
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Un conductor belga ha sigut detingut per conduir a la velocitat més alta registrada per un radar: 388 km/hora. L’autor dels fets conduïa per una autopista on el límit eren 120 km/hora, segons ha informat el diari ‘La Dernière Heure’

La infracció va tenir lloc el 2022 i, un any més tard, la policia de Bèlgica ha fet públic el cas, però no es coneix ni el nom del conductor ni el model del seu cotxe. Tampoc la ubicació exacta on es van produir els fets, ja que s’ha considerat que conèixer el «lloc exacte del delicte no es pot revelar perquè les investigacions encara poden estar en curs».

Aquest incompliment de velocitat es va poder conèixer quan un radar va detectar en una carretera de la regió de Flandes que el vehicle transitava a velocitats per sobre del límit permès. La velocitat real a què arribava el conductor belga podria arribar a ser de 413 km/hores, cosa que seria la velocitat més gran assolida mai.

Notícies relacionades

Segons anuncia el mitjà francèsTF1 Info, és possible que el conductor belga no tingués cap tipus de sanció, ja que els radars no estan homologats davant una velocitat tan alta, i per això la fiabilitat dels mesuraments podria posar-se en dubte. 

Aquest excés de velocitat està penat amb una elevada multa però, a més, podria comportar una pena de presó i la inhabilitació del conductor per conduir.