Un mort i sis ferits en un accident a Empuriabrava

Un mort i una ferida en estat crític en un accident a l’autopista AP-7, a prop de Freginals

Un mort i sis ferits en un accident a Empuriabrava
1
Es llegeix en minuts
ACN

Una persona ha mort i sis persones han resultat ferides en un accident aquesta matinada a Empuriabrava, a Castelló d’Empúries (Alt Empordà, Girona), quan un cotxe ha atropellat quatre persones i després ha caigut al canal.

A més, el vehicle ha envestit un altre vehicle que estava aparcat, buit, i que també ha caigut a l’aigua.

Els fets han tingut lloc al passeig marítim, a l’altura de l’avinguda Europa. Dins el vehicle que ha provocat l’accident viatjaven quatre persones, una de les quals ha mort. Dues més han resultat ferides i la quarta ha marxat del lloc de l’accident pel seu propi peu.

Diverses voltes de campana

El cotxe circulava a gran velocitat i hauria donat diverses voltes de campana abans d’arrossegar a l’altre cotxe i precipitar-se a l’aigua.

El vehicle ha atropellat quatre persones que han patit lesions de diversa consideració. Sopaven assegudes en un banc quan han sigut atropellades.

L’avís de l’accident s’ha produït a les 0.19 hores. Deu dotacions de Bombers dels parcs de Roses, Llançà i Figueres i dotacions del Grup d’Actuacions Especials (GRAE) subaquàtic s’han dirigit al lloc al rebre nombroses trucades al 112 que alertaven de l’accident.

Rescatats pels bombers

A les 0.32 hores, dos bombers del parc de Roses ja estaven dins de l’aigua proporcionant aire a les víctimes. Del cotxe han pogut extreure tres homes.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha fet maniobres de reanimació a un d’ells, però ha mort. Els altres dos tenen ferides de diversa consideració, tot i que no es tem per les seves vides. D’acord amb els testimonis, es treballa amb la hipòtesi que el quart ocupant del vehicle ha marxat de l’escena de l’accident pel seu propi peu.

Buscant el quart

Notícies relacionades

Una vegada ateses totes les persones implicades, efectius del GRAE subaquàtic han fet una última inspecció dels vehicles enfonsats i dels voltants per descartar la presència del quart passatger i han senyalitzat la zona per facilitar la investigació de la policia local d’Empúries, que instrueix l’atestat de l’accident.

El SEM, a més de 7 ambulàncies, ha activat mesures de suport psicològic per atendre tant les víctimes com els espectadors de l’accident.