90 km/h

Comencen a funcionar dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans

Comencen a funcionar dos nous radars de tram a la C-59 a Palau-solità i Plegamans

Europa Press

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha informat que aquest dilluns, 30 de gener, començaran a funcionar dos nous radars de tram a la carretera C-59 a Palau-solità i Plegamans (Barcelona), un en cada sentit de la circulació, per reduir «la velocitat excessiva i la sinistralitat viària», segons han explicat en un comunicat.

Han explicat que els dos nous radars estaran col·locats entre els punts quilomètrics 8,760 i 4,905 de la C-59, i controlaran la velocitat –màxima de 90 quilòmetres per hora– durant 3,855 quilòmetres.

Amb aquesta nova instal·lació, «ja en són 202,12 els quilòmetres de la xarxa viària catalana controlats per aquest sistema de velocitat mitjana», i ja hi ha 40 radars d’aquest tipus instal·lats a les carreteres de Catalunya.

Notícies relacionades

Els radars estan distribuïts tant en vies principals com en secundàries, seguint criteris de priorització dels punts o trams on seria necessari reduir la sinistralitat.

Des de Trànsit, han destacat que la velocitat excessiva és «un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària», i que a Catalunya, durant el 2022, la velocitat excessiva o inadequada va intervenir com a causa en 11,9% dels accidents amb víctimes en vies interurbanes.