A Cerdedo-Cotobade

Quatre morts i un desaparegut al caure un bus al riu Lérez en un poble de Pontevedra

El vehicle sinistrat pertany a la companyia Monbus i realitza habitualment la ruta entre Lugo i Vigo

1
Es llegeix en minuts
EFE

Quatre persones han mort, una continua desapareguda i dues més han sigut rescatades al caure un autobús al riu Lérez a Cerdedo-Cotobade (Pontevedra) dissabte a la nit. A primera hora d’aquest diumenge els serveis d’emergència han recuperat el cos sense vida d’una dona, que ha elevat la xifra de morts a tres, ja que ahir a la nit es van localitzar els cossos de dues persones mortes. Poc després de la 1 del migdia d’aquest diumenge han localitzat una quarta persona de les que estaven desaparegudes.

L’autobús de la companyia Monbus, que procedia del centre penitenciari de Monterroso (Lugo), es va precipitar al riu després de sortir de la via en un pont i els equips d’emergències han aconseguit rescatar el conductor i una passatgera. En total viatjaven nou persones a bord.

Negatiu en alcohol i drogues

El conductor de l’autocar, segons ha confirmat la Guàrdia Civil, ha donat negatiu en les proves d’alcohol i droga. En aquests moments es troba ingressat a l’Hospital Clínic de Santiago. La passatgera ha sigut traslladada a l’Hospital Montecelo de Pontevedra.

El succés es va produir a les 21.20 hores a la carretera nacional 541, al quilòmetre 67,5, al seu pas per la localitat de Pedre, a Cerdedo-Cotobade.

Al llindar del desbordament

Des de primera hora del matí que el riu Lérez va ple, per sobre del llindar de desbordament, i així continua durant les tasques de rescat, una situació que dificulta la cerca.

Notícies relacionades

Els equips busquen l’última persona que viatjava al vehicle i que continua desapareguda, segons la xifra que va facilitar el conductor a la Guàrdia Civil.

L’alcalde del municipi, Jorge Cubela, ha explicat a Efe que s’ha desplaçat al punt per interessar-se pels treballs, tot i que fins i tot al moment «tot és molt dantesc».