Targeta física o mòbil

Com comprar la targeta T-Mobilitat de Barcelona

La T-Casual d’una zona s’ha integrat recentment dins d’aquest títol en l’àmbit metropolità

Com comprar la targeta T-Mobilitat de Barcelona

TMB

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La T-Mobilitat s’acosta a la seva consolidació total, la qual s’aconseguirà a finals del 2024, segons la previsió del Govern. Aquest títol n’integra ja d’altres, com la T-Usual, la T-Jove d’una zona, la T-Familiar i, des d’aquest dimarts, també la T-Casual d’una zona. Aquesta última ampliació anticipa un augment de les vendes, que des de la seva posada en marxa el 4 d’octubre passat ha arribat a un registre diari de 180.000 viatges i un creixement setmanal de 4.000 nous usuaris.

El títol, que va néixer com un nou sistema de bitllet digital de la xarxa de transport públic, pot adquirir-se tant per la web de TMB com a través de la TMB App, a més de fer-ho els punts de venda presencials habilitats.

Integració de la T-Casual

Aquest dimarts, l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat a través d’un comunicat que laT-Casual d’una zona, el bitllet més demanat del sistema tarifari, s’integrarà a la T-Mobilitat, amb la qual es podrà viatjar entre els 36 municipis de l’àrea metropolitana de Barcelona amb targeta recarregable o mòbil (Android amb NFC).

Aquest canvi amplia a sis els títols de transport d’una zona per a la T-Mobilitat, que ja incloïa la T-Usual, la T-Jove, la T-Usual FM/FN, la T-Jove FM/FN i la T-Familiar.

Canals de venda

Una vegada registrats, els usuaris poden sol·licitar la seva targeta per 4,5 euros. En cas que la demanin en línia a través de les webs, rebran la targeta a l’adreça indicada en un període màxim d’uns 10 dies, segons l’ATM.

Les persones que disposen d’Android  amb NFC poden viatjar amb el seu telèfon, sense necessitat d’una targeta. L’app T-Mobilitat i TMB App permeten accedir al transport públic sempre que s’hagi descarregat una funcionalitat extra que permeti vincular el compte a una cartera electrònica, on es guarden els títols virtuals de transport. La descàrrega de les aplicacions és gratuïta, però aquesta eina té un cost d’1 euro.

Gestions en línia

Notícies relacionades

La venda d’aquest títol es desenvolupa entre els 36 municipis de l’àmbit de tarifa metropolitana, integrats a l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Les persones que s’apuntin a la T-Mobilitat també podran crear-se un compte digital, el qual els permetrà realitzar gestions en línia, com consultar factures i tràmits, a més d’accedir a les aplicacions per comprar i recarregar títols, orealizar altres operacions.