Transport públic

La T-Casual d’una zona s’integra en la T-Mobilitat en l’àmbit metropolità de Barcelona

És el títol de transport més demandat, per la qual cosa s’espera que l’ús de la nova targeta, que registra 180.000 validacions diàries, es dispari

La T-Casual d’una zona s’integra en la T-Mobilitat en l’àmbit metropolità de Barcelona

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Carlos Márquez Daniel
Carlos Márquez Daniel

Periodista

Especialista en Mobilitat, infraestructures, urbanisme, política municipal, medi ambient, àrea metropolitana

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La T-Mobilitat va fent petits passos camí de la seva consolidació total, cosa que succeirà, aquesta és la previsió del Govern, a finals del 2024. Aquest dimarts, la T-Casual d’una zona s’ha incorporat al nou títol de transport en l’àmbit metropolità (36 municipis) i s’uneix a la resta de títols que ja estaven incorporats, la T-Usual i la T-Jove d’una zona i la T-Familiar, adaptada recentment. El sistema registra diàriament 180.000 viatges i creix a un ritme de 4.000 usuaris setmanals.

La T-Casual, hereva de la T-10, és el títol de transport més demandat del sistema tarifari integrat. Ja es pot incloure en el suport físic o al mòbil (de moment, només en els sistemes Android i NFC). D’aquesta manera, els títols de transport més utilitzats ja formen part de la targeta del futur.

La pròxima, la T-16

Notícies relacionades

La pròxima a entrar hauria de ser la T-16. I a partir d’allà, extensió cap a altres municipis, desaparició del cartró sense banda magnètica i unificació de tot el sistema de transport públic de Catalunya per aplicar, una vegada per sempre, el sistema de cobrament per quilòmetre recorregut. La T-Familiar, amb la seva entrada en la T-Mobilitat, deixa de ser unipersonal i la podran utilitzar diversos usuaris.

La T-Mobilitat, segons xifres de l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM), registra diàriament prop de 180.000 validacions i abans de l’estiu ja seran 200.000 les persones donades d’alta en el servei. Amb la incorporació de la T-Casual, l’Administració creu que el ritme de creixement serà superior al registrat fins ara.