Inversió d’Adif

El Consell de Ministres aprovarà 57,6 milions d’euros per millorar la seguretat tecnològica a Rodalies

El Ministeri de Transports licitarà el contracte d’execució d’obres entre l’Hospitalet i Port Aventura

El Consell de Ministres aprovarà 57,6 milions d’euros per millorar la seguretat tecnològica a Rodalies
1
Es llegeix en minuts
Pilar Santos
Pilar Santos

Periodista

ver +

El Consell de Ministres aprovarà aquest dimarts la licitació d’unes obres per valor de 57,6 milions d’euros per millorar la senyalització i instal·lar el sistema europeu de gestió del trànsit ferroviari (ERTMS, en les sigles en anglès) entre l’Hospitalet de Llobregat i Port Aventura. El termini d’execució és de 21 mesos.

Notícies relacionades

Segons el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, aquest projecte millorarà la seguretat i «la capacitat de transport» de Rodalies, ja que amb l’ERTMS es poden reduir els intervals entre els trens en circulació. Aquest sistema, adoptat per la Unió Europea per equiparar el comandament de trens, permet la seva frenada automàtica si superen una certa velocitat. El tren Alvia que va descarrilar a Angrois (Santiago de Compostel·la) no tenia aquesta eina, amb què, segons van opinar alguns experts, es podria haver evitat l’accident en què van morir 80 persones el 2013. Aquesta tecnologia s’utilitza, entre altres vies, en la línia de l’AVE entre Madrid i Figueres, s’està posant en el tram entre l’Hospitalet i Mataró i ja s’ha adjudicat el contracte per als trajectes Manresa-Barcelona i Barcelona-Sant Vicenç dels Horts.

L’actuació que s’aprova aquest dimarts inclourà la instal·lació de nous enclavaments electrònics per a la implantació de l’ERTMS i altres operacions per garantir el subministrament d’energia. A més, es condicionaran les sales tècniques de comunicacions i els gabinets de circulació. El Ministeri de Transports, encapçalat per José Luis Ábalos, destaca que aquesta inversió compleix els Objectius de Desenvolupament Sostenible, perquè va encaminada a desenvolupar infraestructures fiables, sostenibles i de qualitat, i també sistemes de transports segurs i sostenibles.