BARAJAS I EL PRAT

Transports limita a cinc els aeroports d'entrada a Espanya en la desescalada

segea53324642 aviones aparcados en el aeropuerto adolfo su rez madrid bara200505190254

segea53324642 aviones aparcados en el aeropuerto adolfo su rez madrid bara200505190254 / Oscar Canas

1
Es llegeix en minuts

El Ministeri de Transport i Mobilitat ha designat diversos ports cinc aeroports com únics punts d’entrada a Espanya a través d’avió o barco per minimitzar els riscos d’importació de casos en el procés de desescalada, mesura que estarà vigent del 16 al 24 de maig, termini que es pot prorrogar.

Segons l’ordre ministerial que publica aquest divendres el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), els aeroports són: Josep Tarradellas Barcelona-el Prat, Gran Canària, Adolfo Suárez Madrid-Barajas, Málaga-Costa del Sol i Palma de Mallorca.

Els ports designats com a únics punts d’entrada són els de Barcelona, Bilbao, Las Palmas de Gran Canaria, Màlaga, Palma de Mallorca, Tenerife, València i Vigo.

Aquestes instal·lacions són les que ja es van establir com a punts d’entrada amb capacitat d’atenció d’emergències de salut pública d’importància internacional per acord de Consell de Ministres el 7 de març del 2014, atenint-se al Reglament Sanitari Internacional.

Llista modificable

L’ordre publicada avui és d’aplicació a vols de passatgers amb origen a qualsevol aeroport situat fora del territori espanyol i a barcos de passatge que donin servei de línia regular.

També s’aplicarà a barcos de transbord rodat i barcos de passatge que donin servei de línia regular amb origen a qualsevol port situat fora de territori espanyol amb passatgers que no siguin els conductors dels caps tractors de la mercaderia rodada.

La llista dels punts d’entrada es pot modificar, si s’acorda conjuntament amb una comunitat autònoma modificar, ampliar o restringir alguna de les mesures previstes en l’ordre a fi d’adaptar-les millor a l’evolució de l’emergència sanitària en cada comunitat autònoma, i sempre d’acord amb la proposta que finalment faci el ministre de Sanitat.

La limitació establerta per entrar des de fora d’Espanya només per aquests aeroports no afecta aeronaus de l’Estat, escales amb finalitats no comercials, vols exclusius de càrrega i posicionals, humanitàries i d’emergència.

Notícies relacionades

Tampoc tenen la limitació d’entrar només pels ports designats els barcos de l’Estat, els que transportin càrrega exclusivament ni els que naveguin amb finalitats humanitàries, mèdiques o d’emergència.

Només ciutadans espanyols

A més, el Ministeri de Sanitat pot autoritzar puntualment entrar per altres instal·lacions a aeronaus o barcos que transportin exclusivament ciutadans espanyols o residents a Espanya, tot i que, com en tots els casos exceptuats, s’adoptaran mesures de control sanitari per evitar riscos a la població d’Espanya.