LA GUERRA DELS TAXIS

El 90% de conductors recolzen la jornada gratuïta d'Uber i Cabify

El primer dia de protestes dels VTC se salda amb èxit i gran afluència de clients

jcarbo45204810 taxi vtc uber180926144819

jcarbo45204810 taxi vtc uber180926144819 / Tamara Rozas

1
Es llegeix en minuts
Manuel Vilaseró

Els convocants de la jornada de VTC gratis han assegurat al cap de poques hores de començar que "l’èxit ha sigut total", amb una participació del 90% de conductors. Tot i que sempre cal desconfiar de les dades ofertes pels organitzadors de qualsevol esdeveniment, el cert és que no han arribat queixes de cap client que s’hagi trobat amb un conductor que els volgués cobrar, mentre des del sector del taxi s’ha reconegut una caiguda del 15% de la demanda.

Els usuaris han respost al seu torn amb una demanda molt superior a la d’una dia feiner normal, fins al punt que en alguns moments ha sigut difícil aconseguir servei, segons Uber i Cabify.

300 denúncies de taxistes

Els taxistes han reaccionat contra la jornada interposant unes 300 denúncies davant de la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) al considerar l’oferta una “vaga a la japonesa, prohibida per la legislació espanyola,” segons un comunicat de Fedetaxi, la patronal del sector.

Notícies relacionades

L’Ajuntament de Madrid ha anunciat, per la seva part, que analitzarà la legalitat d’aquesta iniciativa i es reserva la possibilitat d’imposar sancions si conclou que ha lesionat els interessos d’altres col·lectius.

Durant la jornada gratuïta, els conductors han explicat als viatgers la seva experiència laboral i "el paper que la seva comunitat, tant d’usuaris com de conductors, juga en el present i del futur de la mobilitat", segons Unauto, la patronal que ha llançat la iniciativa en el marc d’una campanya de publicitat i màrqueting sota el lema #EnElFuturoCabemosTodos.