Mútua Terrassa fa la primera cirurgia robòtica colorectal a Espanya

Mútua Terrassa fa la primera cirurgia robòtica colorectal a Espanya
1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Hospital Universitari Mútua Terrassa (HUMT) ha fet la primera intervenció colorectal a Espanya a través de la plataforma robòtica Hugo Ras, segons ha informat l’hospital vallesà.

La doctora Salvadora Delgado, directora mèdica de l’àmbit quirúrgic de la Fundació Assistencial Mútua Terrassa, ha fet la primera resecció de còlon amb aquest sistema d’última generació, que permet la resecció dels teixits, respectar els nervis, minimitzar possibles hemorràgies i, amb això, disminuir el dolor postoperatori del pacient.

L’HUMT s’ha estrenat com a centre públic pioner a Espanya a dur a terme aquesta intervenció. Fins al moment, aquest sistema únicament s’havia utilitzat per a cirurgies d’urologia i ginecologia.

Segons assenyala la Mútua de Terrassa en un comunicat, la intervenció, feta amb èxit, va permetre intervenir amb la màxima precisió quirúrgica un pacient amb un càncer de còlon transvers.

L’operació va consistir en l’extirpació del segment de còlon afectat amb la limfadenectomia corresponent i el posterior restabliment del trànsit intestinal mitjançant una anastomosi.

Els doctors Juan Romero i Carlota Cuenca, adjunts al servei en qüestió, així com diversos professionals d’anestesiologia i infermeria, especialment formats en aquesta nova tècnica, també van estar en l’operació.

Segons la doctora Delgado, «si l’equip és important en cirurgia convencional i laparoscòpia, encara ho és molt més en cirurgia robòtica, ja que es fa més imprescindible la col·laboració entre tots els professionals perquè la cirurgia es desenvolupi amb èxit».

Notícies relacionades

Per a aquesta intervenció s’ha comptat amb l’experiència en cirurgia robòtica colorectal del doctor Yoav Mintz, cirurgià especialista en intestí del Hadassah Medical Center de Jerusalem –Israel– i expert internacional en intervencions amb la plataforma Hugo Ras.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO