Espectacles de petit format

Terrassa recuperarà l’amfiteatre del parc de Sant Jordi, en desús des dels anys 90

Es rehabilitaran les grades, el paviment de l’escenari, els vestidors i els magatzems per poder fer ús de l’espai per a actes culturals i recreatius

Terrassa recuperarà l’amfiteatre del parc de Sant Jordi, en desús des dels anys 90
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa ha iniciat el procés de licitació de les obres de rehabilitació de l’amfiteatre del parc Sant Jordi, que es troba actualment en desús, des dels anys noranta, i és l’únic espai sense activitat dins del recinte enjardinat.

El projecte té l’objectiu d’aturar-ne el deteriorament i adequar-lo perquè torni a acollir espectacles a l’aire lliure de caràcter cultural i recreatiu, integrat dins dels espais verds del parc municipal.

La intenció és que es pugui utilitzar per a actuacions i espectacles de petit format, principalment de tipus infantil i/o activitats escolars.

Les actuacions principals previstes són la intervenció superficial de les grades i del paviment de l’escenari, incloent el sanejat i retirada de vegetació, la reparació d’esquerdes existents, així com la seva impermeabilització i pintura.

Es preveu la reparació puntual de les baranes exteriors, a fi de garantir la seguretat davant caigudes, així com l’adequació de les zones de paviments exteriors que siguin necessàries i l’actualització de les instal·lacions elèctriques per permetre la il·luminació.

Il·luminació de les grades i de l’escenari.

Així mateix, el consistori preveu reformar els espais interiors dels vestidors existents sota l’escenari, sanejant els paraments, renovant els revestiments i portes i adequant les instal·lacions, fent els espais més higiènics i adaptats a l’ús que es destina.

L’espai destinat a grades és de 465 m² i l’escenari ocupa uns 168 m². Sota l’escenari es troba una zona de 50 m² on s’ubiquen uns vestidors i magatzems que seran d’ús exclusiu dels treballadors que facin ús de l’escenari.

A les grades es contempla un aforament màxim de 150 persones, calculat segons les exigències de les normatives vigents, integrant espais d’accés per mobilitat reduïda seguint els criteris d’accessibilitat actuals.

Les intervencions del projecte tenen un pressupost previst de pràcticament un milió d’euros (96.606,44 €) i el seu termini d’execució és de 3 mesos.

El projecte original es va redactar el 1969 amb murs i grades de formigó vist, incloent una sèrie d’actuacions addicionals com el moviment de terres, canalitzacions de clavegueram, desviació del torrent, il·luminació, pavimentació, etc.

Notícies relacionades

El 1988 es van realitzar diverses intervencions que van incloure els treballs d’adequació necessaris per posar-lo en funcionament per la Festa Major. En el projecte es van contemplar la col·locació de nous paviments, baranes i tanques de protecció de l’espai, l’adequació dels camins d’accés, la reforma dels vestidors i la reconstrucció d’alguns murs perimetrals. Aquesta reforma va permetre fer ús de l’amfiteatre fins als anys noranta.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa