Terrassa compta amb 328 elements protegits com a patrimoni de la ciutat

  • L’ajuntament de la cocapital vallesana ha realitzat, en els últims anys, una tasca de revisió per identificar nous elements que, pels seus valors històrics, arquitectònics, culturals o naturals, siguin susceptibles de ser preservats

Terrassa compta amb 328 elements protegits com a patrimoni de la ciutat

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
EFE

Terrassa presumeix de 328 elements del patrimoni de la ciutat protegits, cosa que permet evitar qu es perdin o es degradin, segons ha informat el consistori egarenc.

La Comissió territorial d’urbanisme de l’Arc Metropolità de Barcelona, presidida pel director general d’Ordenació del Territori, Urbanisme i Arquitectura, Agustí Serra, ha aprovat definitivament una modificació del planejament per sumar aquests elements.

Actualment, els béns més valuosos del patrimoni cultural i històric egarenc es troben inclosos en l’anomenat Catàleg de Patrimoni i estan emparats per un Pla especial de protecció del Patrimoni Històric-Arquitectònic-Ambiental que determina quines intervencions es poden portar a terme i com fer-les.

No obstant, hi ha altres elements patrimonials a la ciutat que poden tenir un cert interès, però que, en el dia d’avui, no gaudeixen de protecció documental; són un total de 54 i es troben recollits a l’Inventari.

L’ajuntament de la cocapital vallesana ha realitzat, en els últims anys, una tasca de revisió per identificar nous elements que, pels seus valors històrics, arquitectònics, culturals o naturals, siguin susceptibles de ser preservats.

Durant aquest temps també ha detectat la pèrdua de 16 elements inventariats, precisament perquè no disposaven de protecció real segons el consistori.

¿Com es qualifiquen?

La modificació del planejament aprovada aquest dimecres classifica 312 Bens de l’Inventari del Patrimoni Cultural i 16 Bens de l’Inventari d’Interès Documental, i alhora substitueix el llistat actual de l’inventari.

Notícies relacionades

Així es classifiquen: 30 conjunts urbans d’interès (I-CI); 225 edificis d’interès (I-EI); 17 elements arquitectònics singulars (I-EAS); 28 elements artístics concrets i complementaris de l’arquitectura (I-EAC); 5 espais del patrimoni natural (I-EPN) i 7 jaciments arqueològics i/o paleontològics (I-JAP).

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa