Pressupostos 2023

Els pressupostos per al 2023 de Terrassa s’incrementen en un 6,4% respecte als anteriors

El consistori basarà l’activitat a consolidar projectes ja en marxa i apostarà per la sostenibilitat

Els pressupostos per al 2023 de Terrassa s’incrementen en un 6,4% respecte als anteriors

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Terrassa ha presentat el projecte de pressupost municipal per al 2023, basat a consolidar els projectes ja en marxa i en la sostenibilitat.

Els comptes preveuen 298.447.854 euros, 18 milions més que els del 2022, una xifra que el situa en el pressupost amb més increment de tot el mandat.

El pressupost ordinari és de 225.008.961 euros i les inversions de cara a l’any vinent tindran una partida de 22.012.485 euros.

Es preveuen més de 9 milions en ingressos

Pel que fa als ingressos, el 2023 es preveuen 9.300.000 euros, entre ingressos propis i fons provinents d’altres administracions.

El projecte preveu també una despesa de més de 17 milions d’euros.

En aquest sentit, aquest any s’incrementa considerablement la despesa a causa del context econòmic actual.

«Som capaços de gestionar la despesa»

Concretament, l’augment respon en gran manera a l’encariment del preu de l’energia i dels subministraments, a la inflació, a l’enduriment de les condicions financeres i a l’increment de les retribucions salarials per al personal públic que estableix la llei general de Pressupostos de l’Estat per a l’any vinent.

El consistori remarca que es tracta d’una administració absolutament solvent: «Tenim capacitat de generar ingressos i gestionar la despesa», destaca el tinent d’alcalde de Serveis Generals, Isaac Albert.

Projectes amb els fons Next Generation

Quant a les grans inversions previstes al projecte de pressupost per al 2023, aniran destinades a grans projectes, com el parc de la República, el casal del Roc Blanc, la pista de Can Jofresa i l’edifici Eco-Equip.

Notícies relacionades

Quant als projectes que es portaran a terme amb subvenció dels Next Generation, es basen en aspectes de mobilitat i rehabilitació del Vapor Cortés, i en manteniment, les principals inversions es faran en asfalt, equipaments, ponts i polígons.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa