Medi ambient

Terrassa posa en marxa una campanya per premiar el reciclatge

S’obtindran premis sostenibles i socials per reciclar llaunes i ampolles de plàstic de begudes

Terrassa posa en marxa una campanya per premiar el reciclatge

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) ha posat en marxa una campanya, de la mà d’Ecoembes, per premiar el reciclatge. Mitjançant el sistema de devolució i recompensa, el consistori pretén que la ciutadania s’impliqui en el reciclatge amb incentius que podran ajudar a millorar l’entorn.

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, acompanyada del gerent d’Ecoembes a Catalunya, Xavier Balagué, han presentat una iniciativa que se centrarà en el reciclatge de llaunes i ampolles de plàstic.

D’aquesta manera, els veïns egarencs podran dipositar els seus residus en un dels prop de 1.200 contenidors grocs de la ciutat –als quals se’ls ha incorporat l’esmentada tecnologia– per obtenir recompenses que podran donar al projecte local Roba Per Tots de la Associació eco INSERCIÓ, la qual se centra en la recollida i entrega de roba entre famílies vulnerables. 

D’altra banda, la ciutat també compta amb dues màquines Reciclos que recompensen per reciclar, ubicades a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Rambla i de Vallparadís.

«La campanya incentiva el reciclatge, promou l’ús responsable i propicia la reflexió sobre el volum d’envasos que utilitzem», ha destacat Melgares.

Notícies relacionades

«El compromís dels catalans és digne d’admiració ja que, amb un gest tan senzill com és reciclar, posen en valor la millora de l’entorn natural i de les persones que els envolten mitjançant la donació dels punts que obtenen al reciclar», ha conclòs Balagué.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa