Cultura

El Museu de Terrassa estrena un itinerari basat en les dones que van ser acusades de bruixeria

‘Filateres, Costureres, Bruixes i Curanderes’ és una de les propostes que formen la Guia d’Activitats Didàctiques del recinte

El Museu de Terrassa estrena un itinerari basat en les dones que van ser acusades de bruixeria

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Museu de Terrassa (Vallès Occidental) ha presentat avui la nova Guia d’Activitats Didàctiques per al curs 2022-2023 amb un programa de 67 propostes dirigides principalment al públic escolar, però obertes a totes aquelles persones interessades a conèixer el patrimoni de la ciutat.

Entre els continguts més destacats figura ‘Filateres, Costureres, Bruixes i Curanderes’. A través d’aquest recorregut, que va de la Quadra de Vallparadís fins a la presó reial de la Vila, situada a la Torre del Palau, els participants podran descobrir com vivien les nenes i les dones de fa 400 anys i com moltes es dedicaven a les cures i remeis.

L’activitat finalitzarà al Centre d’Interpretació de la Vila visitant el Forn de pa i fent un taller d’herbes medicinals. Es tracta d’una ruta guiada que permet descobrir espais de la Terrassa d’època moderna vinculats amb les dones que van desenvolupar feines de filateres, costureres i curanderes i explica com, moltes, van ser acusades de bruixeria.

Al marge d’aquesta proposta, el Museu de Terrassa també organitza diferents visites, com «Un castell de conte», «Una casa molt alegre» o «El conte de la Seu d’Ègara». A més, també compta amb una àmplia proposta d’itineraris per la ciutat, entre ells «Itinerari Medieval», «¿Quines pintes a la vila medieval?» o «Itinerari industrial».

Notícies relacionades

A l’oferta didàctica a la qual cal sumar tallers com «Eines i foc», «la prehistòria a Terrassa» o «Un vitrall modernista», a més de diferents activitats en llengua estrangera, com visites a la Casa Alegre de Sagrera, la Seu d’Ègara, el Castell Cartoixa de Vallparadís o la Torre del Palau en anglès o francès, entre moltes altres activitats.

Llegeix totes les notícies de Terrassa a EL PERIÓDICO Terrassa

Temes:

Museus