Acompanyament emocional

Terrassa i la Creu Roja s’uneixen per lluitar contra la soledat no desitjada de la gent gran

‘Vacances grans’ neix com a prova pilot i consisteix en una sortida de quatre dies per a 20 persones beneficiàries amb sentiment d’aïllament

Terrassa i la Creu Roja s’uneixen per lluitar contra la soledat no desitjada de la gent gran

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) i l’Assemblea Local de la Creu Roja organitzaran aquest estiu, com a prova pilot, una sortida de quatre dies per a persones grans de la ciutat que tenen sentiment de soledat. Les 20 persones beneficiàries del projecte han sigut prèviament seleccionades per Serveis Socials de Terrassa i validades, mitjançant una entrevista personal, per la Creu Roja.

La iniciativa, que té com a nom ‘Vacances grans’, pretén facilitar a les persones grans que hi participin un espai de convivència, confiança, seguretat i recuperació anímica.

La sortida tindrà lloc avui i es prolongarà fins diumenge. A més, comptarà amb la col·laboració de personal tècnic i voluntari de Creu Roja. Durant la sortida, es portaran a terme dinàmiques de coneixement i cohesió, caminades, activitats de psicomotricitat, millora de la memòria i la salut, i activitats de caràcter emocional.

L’envelliment de la població s’ha convertit en un desafiament social i sanitari, però també econòmic, i que va a l’alça. A Terrassa, concretament, ja es comptabilitza que el 17,09% de la població són persones més grans de 65 anys (un total de 38.124 persones).

Notícies relacionades

«La soledat no desitjada és un fenomen social, no un problema individual, i és necessari implementar polítiques per abordar-la», ha declarat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart.

Per la seva banda, la coordinadora de l’Assemblea Local de la Creu Roja Terrassa, Loli Bordes, ha destacat de ‘Vacances grans’ que «és la primera vegada que es fa una activitat similar a la província».