Reduir el malbaratament alimentari

Una empresa de Terrassa crea embalatges comestibles per evitar l’ús de plàstics

  • Bio2Coat té previst obrir una planta pilot de producció a Rubí per fabricar els primers lots de producte abans de l’estiu

Una empresa de Terrassa crea embalatges comestibles per evitar l’ús de plàstics

Departament d'Empresa i Treball

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’‘start-up’ Bio2Coat, amb seu a Terrassa (Vallès Occidental), ha creat embalatges comestibles per a productes alimentaris, com fruita, cereals o arròs, que eviten l’ús del plàstic, ja que es poden ingerir directament o dissoldre en aigua o llet.

Segons ha informat la conselleria d’Empresa i Treball, Bio2Coat, nascuda com una derivada de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), ha rebut una ajuda directa de 75.000 euros d’Acció de la línia Startup Capital de la Generalitat, destinada a impulsar el creixement d’empreses emergents amb alt potencial tecnològic.

L’empresa de Terrassa té previst obrir una planta pilot de producció a Rubí (Vallès Occidental) per fabricar els primers lots de producte abans de l’estiu. L’empresa utilitza ingredients i excedents de la cadena alimentària, com vegetals, fruites, hortalisses i tubercles, juntament amb ingredients minoritaris de fonts naturals, per obtenir un material de font biològica en forma de film que conserva els aliments i, alhora, és comestible.

Reduir els plàstics

D’aquesta manera, segons la Generalitat, el producte generat per Bio2Coat permet reduir el malbaratament alimentari i la generació de residus com el plàstic. En concret, l’emergent de Terrassa treballa en dues línies principals de producte, ja que produeix recobriments per a fruites i hortalisses que creen una barrera davant l’oxigen i la humitat per mantenir-les més temps en bon estat i millorar el seu aspecte visual, dotant-les d’una segona pell totalment comestible i que no és apreciable pel gust o l’olor.

Notícies relacionades

A més, també crea safates, bosses o sobres termosegellats que poden incorporar alguna aroma o sabor al onjunt, com per exemple en paquets d’arròs que inclouen un concentrat de tomàquet per dissoldre amb aigua o sobres amb cereals que incorporen un concentrat de cacau per dissoldre’l directament a la llet.

Més notícies de Terrassa i Sabadell en l’edició local d’EL PERIÓDICO