Urbanisme

Terrassa vol regular els preus del 30% de les vivendes de nova construcció perquè siguin assequibles

  • La mesura permetria disposar de 1.300 pisos dins del nou criteri i donar resposta al dèficit de vivenda protegida

Terrassa vol regular els preus del 30% de les vivendes de nova construcció perquè siguin assequibles

Ayuntamiento de Terrassa

1
Es llegeix en minuts
ACN

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) vol regular els preus del 30% de les vivendes de nova construcció. Això permetria disposar de 129.539 metres quadrats de sostre residencial com a vivenda assequible, és a dir, un total de 1.300 pisos. La mesura està contemplada en el Pla Local de la Vivenda i es votarà en el ple d’aquest mes.

Segons dades de la Secretaria d’Habitatge de Catalunya i que facilita el consistori, els preus de venda de vivenda a Terrassa han crescut un 55% entre els anys 2016 i 2021, arribant a un preu de venda mitjà d’un habitatge de segona mà de 191.296 euros. La ciutat es troba a la denominada «zona a», on el preu màxim establert de la vivenda és de 2.459,32 euros el metre quadrat.

El govern municipal elevarà al ple ordinari d’aquest mes la proposta d’Avenç de Modificació Puntual del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), cosa que permetria obtenir vivenda assequible regulant el preu del 30% dels pisos de nova construcció. La modificació pretén treballar l’ampliació del parc de vivenda assequible a tota la ciutat realitzant una distribució homogènia per augmentar la disponibilitat actual de pisos a preus assequibles.

Dèficit de vivenda pública

El consistori destaca en un comunicat que amb aquesta mesura es compliria una de les actuacions previstes en l’actual Pla Local de la Vivenda, ja que s’obtindria un potencial de 129.539 metres quadrats de sostre residencial per ser destinat a vivenda assequible i permetria compensar el dèficit local de vivenda de protecció pública.

El POUM actual, que data de 2003, preveu una reserva de sostre per a vivenda protegida només als nous polígons i en sectors de desenvolupament residencial.

Notícies relacionades

No obstant, amb la modificació es permetria regular de manera complementària aquest dèficit a través de la reserva en aquells projectes de nova construcció, afectant operacions amb un sostre edificable superior als 600 metres quadrats. Actualment hi ha unes 5.109 parcel·les sobre les quals es pot edificar a Terrassa, de les quals 2.680 s’acullen a aquest criteri, de manera que es pot construir vivenda protegida en la meitat del terreny.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO