Serveis locals

Terrassa preveu presentar una proposta per municipalitzar el menjador escolar el 2023

El sindicat UGT reclama que el consistori acceleri els tràmits i compleixi el compromís plantejat el 2019

Terrassa preveu presentar una proposta per municipalitzar el menjador escolar el 2023
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) preveu presentar una proposta per municipalitzar el servei de menjador escolar abans que acabi aquest mandat. Es tracta d’una de les propostes que l’executiu local, format per les formacions Tot x Terrassa i ERC, van plantejar el 2019, poc després de configurar l’executiu local una vegada celebrades les eleccions municipals.

L’objectiu del consistori és presentar el plantejament durant els primers compassos del 2023 com a molt tard, una vegada s’hagin analitzat totes les opcions possibles vinculades al servei de menjador que es presta en una trentena de centres escolars.

Des del sindicat UGT, no obstant, denuncien que el consistori va tard amb el plantejament i demanen accelerar els tràmits per complir el compromís polític.

Nova licitació

El consistori va prendre la determinació a partir d’una primera anàlisi del servei, apuntant que l’actual concessió del servei, assignada a l’empresa SERHS Food Educa, no acaba de funcionar, segons la regidora d’Educació, Teresa Ciurana.

«Hem fet una nova licitació curta de dos anys prorrogables que millori substancialment el que tenim ara, i que ja es troba en pròrroga, tot mentre estudiem les possibilitats de municipalització i a l’espera de si arriba el decret de migdia de la Generalitat», explica la regidora.

El concurs

Al concurs s’hi han presentat nou empreses, de les quals n’han quedat set, amb l’objectiu que l’escollida pugui començar a treballar al setembre mateix.

Això passa mentre ja s’ha fet un informe intern a través d’una comissió tècnica i política amb la participació de representants dels partits que hi ha al consistori, on el resultat obtingut desaconsella actualment la municipalització del servei.

«No obstant, la nostra intenció és acabar el mandat amb una proposta sobre la municipalització del servei de menjador escolar», manté la regidora. L’objectiu és que els petits de la trentena de centres de la ciutat disposin de més d’un menú, amb productes de proximitat, part dels quals, ecològics, i amb activitats de migdia, entre d’altres.

Crítica a la tardança

El sindicat UGT ha denunciat el retard en la presentació del projecte de municipalització. «La idea era que el 2021 es municipalitzés el servei, però al gener van veure que la municipalització no sortia a compte, i ens vam posar en contacte amb ells perquè no ens en van dir res», assenyala Noelia Rosales, responsable de menjadors escolars de FeSMC-UGT.

La representant sindical assegura que malgrat dirigir-se al consistori en reiterades ocasions, no va ser fins al mes de març passat que els representants de la UGT es van poder reunir de nou amb el govern local.

«Els vam mostrar el nostre disgust perquè el 2019 ens van dir que ho tirarien endavant, i ara diuen que el plec ja s’ha tancat», afegeix Rosales, amb referència a la nova concessió curta prevista mentre s’analitza la viabilitat de la municipalització, per això demanen celeritat en la implantació del canvi.

Notícies relacionades

El sindicat va plantejar una sèrie d’aportacions, entre les quals hi ha que no es contractessin empreses multiserveis i que s’apliqués el conveni de restauració social a tot el personal, entre d’altres. La regidora Ciurana manté que des del 2019 s’han mantingut contactes amb els representants del comitè d’empresa, i que segueixen els passos marcats en el seu projecte d’anàlisi del servei per valorar-ne la municipalització.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO