Next Generation

Terrassa preveu invertir 30 milions d’euros dels fons europeus en el ‘hub’ del Parc Audiovisual

La ciutat presenta un total de 40 projectes de diferents institucions valorats en 917 milions d’euros

Terrassa preveu invertir 30 milions d’euros dels fons europeus en el ‘hub’ del Parc Audiovisual
2
Es llegeix en minuts

L’Ajuntament de Terrassa (Vallès Occidental) presentarà una dotzena de projectes com a candidats a rebre fons Next Generation, que la Unió Europea (UE) preveu atorgar en l’estratègia de reconstrucció després de la pandèmia.

El més destacat és la transformació del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC) en un ‘hub’ del sector. El projecte, de més de 30 milions d’euros, inclou la construcció de nous platós, una incubadora d’empreses, l’impuls del turisme a través de la creació d’un museu del cine o la implantació d’energies renovables en tota la infraestructura.

A més dels projectes que impulsa l’ajuntament, la ciutat aglutina un total de 40 projectes de diferents institucions, com la Cambra de Comerç, la patronal Cecot o el Consorci Sanitari de Terrassa, valorats en 917 milions d’euros.

Els quatre grans eixos

El mapa Next Generation a Terrassa reparteix aquests projectes en quatre grans eixos: digitalització, sostenibilitat, innovació i competitivitat territorial. Entre els projectes de competitivitat territorial (52,9 milions d’euros) hi ha el del ‘hub’ audiovisual de Catalunya, amb el qual es pretén donar continuïtat a l’aposta de la ciutat per la indústria audiovisual.

Terrassa ja va convertir al seu dia un antic hospital en desús en un espai de creació que ara vol continuar creixent. Segons es descriu en la documentació dels Next Generation a Terrassa, «la gran demanda de continguts de les plataformes OTT fa que el PAC es trobi en pràctica plena ocupació i tingui necessitat de créixer per donar resposta a la demanda del sector».

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, defineix el PAC com una «prova real» de la capacitat de la ciutat «quan es tracta de mirar endavant» i assegura que el moment actual és «similar» al de fa 16 anys quan es va posar la primera pedra del Parc Audiovisual: «Això és el que posem sobre la taula dels governs i de la UE per reactivar l’economia i per fer un salt endavant».

Ca n’Anglada, transició energètica i digitalització

En l’àmbit de la innovació (97,8 milions d’euros) la inversió més destacada és la transformació integral del barri de Ca n’Anglada que proposa també el consistori, amb una inversió de 44,3 milions d’euros.

L’objectiu és afavorir el desenvolupament d’una zona d’alta vulnerabilitat i conflictes ètnics per millorar la convivència i la seguretat i «minimitzar el potencial creixement de l’extremisme».

L’àmbit de la sostenibilitat és el que compta amb un pressupost més elevat, de 662,9 milions d’euros, que inclou diversos projectes de la Cambra, l’ajuntament i la Cecot orientats a la transició energètica i l’economia circular.

Finalment, en l’àmbit de la digitalització inclouen 13 projectes valorats en 102,8 milions d’euros.

Les declaracions de Ballart

L’alcalde, Jordi Ballart, assegura que aquests 40 projectes situen Terrassa «en la primer línia» de les ciutats «amb més capacitat per construir projectes Next Generation en qualitat i en quantitat, tant des del sector públic com privat».

Segons Ballart, la proposta de la ciutat és una mostra «potent» de la força i la capacitat de la ciutat per afrontar els reptes de futur.

Amb tot, diu l’alcalde, Terrassa busca situar-se com una ciutat de referència a escala catalana, estatal i europea i com un motor econòmic i de desenvolupament sostenible.

Notícies relacionades

«Crec que avui és important enviar un missatge de confiança i de treball conjunt entre institucions. Això és clau per fer progressar el país. [...] No és lloc ni moment per als partidismes, els pessimismes i els egoismes, això ara no toca, toca ser constructius i remar en la mateixa direcció», reflexiona Ballart.

Més notícies de Terrassaa l’edició local d’EL PERIÓDICO