Cultura

La tornada d’artistes internacionals marca la 40a edició del Festival Jazz Terrassa, limitat per la pandèmia

Es preveuen concerts a l’aire lliure i s’estudia fer un acte en un espai públic a la darreria del certamen

La tornada d’artistes internacionals marca la 40a edició del Festival Jazz Terrassa, limitat per la pandèmia
2
Es llegeix en minuts

El Festival de Jazz Terrassa (Vallès Occidental) tornarà a omplir de música la cocapital vallesana del 27 de maig al 13 de juny, una edició en què s’ha fet un esforç per poder programar artistes internacionals malgrat la pandèmia.

L’obertura oficial amb el trombonista italià Gianluca Petrella amb ‘Cosmic Renaissance’. S’han reprogramat alguns dels artistes previstos en la fallida edició 2020, tocada per l’esclat de la Covid.

El retorn a Terrassa del bateria Billy Cobham i clàssics com La Vella Dixieland o La Locomotora Negra, que s’acomiada dels escenaris, són alguns dels aspectes destacats.

Reprogramació d’artistes

L’organització i l’Ajuntament han anunciat que treballen en la possibilitat de fer un concert en un espai públic a la darreria del certamen, sempre adaptat a la pandèmia.

En vista de la incertesa que viu el sector cultural per les conseqüències derivades de la pandèmia, l’organització del festival assegura que ha sigut «valent» i ha optat per reprogramar artistes que van caure de la cita el març del 2020, molts d’ells internacionals.

«Volem complir el compromís previst amb artistes per a la primavera passada i que puguin venir, i farem propostes que venen des dels Estats Units», diu la coordinadora del festival, Susanna Carmona.

Algunes actuacions destacades

Un exemple és l’obertura, a càrrec de Gianluca Petrella, el 28 de maig, i gràcies a la col·laboració de l’Institut Italià de Cultura. «És el millor trombonista de l’escena italiana, i combina jazz amb nous estils musicals, com l’electrònic», afirma Carmona.

La recuperació de la Nit de Blues també és un dels elements destacats, aquesta vegada amb Trudy Lynn, o el retorn a la cocapital vallesana del bateria Billy Cobham, un dels plats forts previstos en un nou escenari del festival com és el del Teatre Principal, i que actuarà amb el seu EU Group.

La música de casa tindrà dos puntals com a protagonistes, uns dels quals serà La Vella Dixieland, que celebra 41 anys de vida, i l’altre La Locomotora Negra, que s’acomiada dels escenaris: «Faran la seva parada número 81 a Terrassa», diu la coordinadora, una cita en què la formació actuarà amb Josep Maria Farràs i Big Mama Montse.

Una edició sense Premi Jazzterraman

Un dels elements característics del festival és l’entrega del Premi Jazzterraman, que aquest any no s’entregarà. «Al seu lloc entregarem el que ja estava previst el 2020 a Jordi Rossy», diu Carmona.

La pandèmia condiciona l’organització de la cita, que preveu portar a terme els seus concerts més destacats a cobert a la Nova Jazz Cava i el Teatre Principal, però també matinals al pati posterior de l’Ajuntament. «Estem treballant per fer un acte en un espai públic en el tram final del festival», va dir l’alcalde, Jordi Ballart.

Notícies relacionades

L’Ajuntament, l’organització i el Procicat estan analitzant un emplaçament per portar a terme el concert, que seria amb control d’aforament però totalment gratuït. Seria una manera de cobrir l’espai que deixa la impossibilitat d’organitzar una cita tant popular com esperada com ho és la del Picnic Jazz, la jornada de concerts gratuïts i a l’aire lliure al parc de Vallparadís, que la situació epidemiològica ha fet caure del programa d’aquest any.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO