Dades del 2020 respecte al 2019

Els expedients sancionadors per residus contra particulars augmenten a Terrassa un 176%

El principal motiu de sanció respecte a la ciutadania va ser abandonar els residus fora dels contenidors

Els expedients sancionadors per residus contra particulars augmenten a Terrassa un 176%
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Els expedients sancionadors oberts contra particulars per infraccions relatives a residus van augmentar a Terrassa un 176% el 2020 respecte al 2019. El pronunciat increment es deu, afirma l’Ajuntament de Terrassa, a la vinculació de les sancions «tant al confinament com a les restriccions de funcionament que han tingut les activitats comercials».

El principal motiu de sanció, respecte a la ciutadania, va ser deixar els residus fora dels contenidors (54%), mentre que pel que fa a les activitats comercials (comerços, hostaleria, serveis, transportistes, industrials) va ser incomplir l’ordenança en termes de gestió dels residus comercials (37%).

Altres infraccions que van motivar l’obertura d’expedients sancionadors a particulars van ser: el 15,5% per abandonar residus especials dels domicilis a la via pública o els contenidors municipals; el 9,5% per deixar objectes voluminosos al carrer sense concertar-ne prèviament la recollida; el 9% per no separar les diferents fraccions o no dipositar-les als contenidors corresponents, i el 3,5% per no justificar la correcta gestió dels residus deixats al carrer.

Un total de 1.136 expedients sancionadors

L’any 2020 es van iniciar un total de 1.136 expedients sancionadors de residus, una xifra similar a la registrada el 2019, quan se’n van comptabilitzar un total de 1.118. La gran majoria dels expedients sancionadors (1.109) van ser oberts per intervenció directa de l’equip d’inspectors de residus i 27 a instàncies de la policia municipal.

Durant el 2020, expliquen fonts de l’Ajuntament de Terrassa, es van fer un total de 2.996 inspeccions i 7.160 entrevistes a particulars i empreses per esbrinar l’origen de les infraccions. Com a conseqüència, es van aixecar 888 actes i 248 informes que han donat origen als expedients sancionadors.

Notícies relacionades

La tinenta d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, incideix que «la majoria d’expedients han sigut oberts per l’equip d’inspectors de residus, que hem reforçat aquests últims mesos i que, amb la seva actuació, posa de manifest la necessitat de continuar en aquesta línia de treball que vam iniciar l’abril del 2020, en ple confinament, amb la campanya ‘Tolerancia Zero’».

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO

Temes:

Ajuntaments