Animals domèstics

El 62,3% de gossos que viuen a Terrassa no estan censats

  • El cens d’animals domèstics de Terrassa compta amb 12.337 animals entre gossos, gats i fures 

  • No obstant, segons l’AIAC, hi ha 30.895 animals domèstics identificats amb microxip a la ciutat egarenca 

  • L’Ajuntament ha començat una campanya per conscienciar sobre la importància del cens en la previsió de recursos i infraestructures

zentauroepp48527839 pipican190607184531

zentauroepp48527839 pipican190607184531 / JOAN MATEU PARRA

1
Es llegeix en minuts

Més de la meitat dels gossos que passegen per Terrassa (Vallès Occidental), concretament el 62,3% (15.659 gossos), no estan censats. Les dades de l’Ajuntament reflecteixen que la cocapital vallesana compta amb un cens de 12.337 animals domèstics, dels quals el 76% (9.485) són gossos, el 23% (2.836) gats i l’1% (18) fures.

No obstant, segons el nombre d’animals inscrits i identificats en l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia (AIAC), la base de dades més extensa de Catalunya, a Terrassa hi ha 30.895 animals domèstics identificats amb microxip (dels quals 25.144 són gossos), per la qual cosa, aproximadament, només el 40% d’animals domèstics totals estan censats.

Aquesta situació dificulta la previsió dels recursos de salut pública i infraestructures que contribueixen a millorar el benestar dels animals. Així, per conscienciar sobre la importància del cens i atacar la problemàtica, l’Ajuntament de Terrassa ha iniciat una campanya informativa fins a mitjans d’abril per sensibilitzar i recordar l’obligatorietat de censar els animals de companyia. 

I és que el cens d’animals domèstics compleix múltiples funcions, com evitar abandonaments, també contribueix a millorar el sistema d’identificació d’animals perduts i és necessari per a diverses gestions relacionades amb la salut pública. A més, permet preveure la necessitat de recursos i infraestructures per al benestar dels animals.

La pandèmia perjudica les adopcions 

Els gossos de Terrassa també han patit les conseqüències de la crisi sanitària. Durant els mesos de març, abril i maig de 2020, els mesos de confinament, es van adoptar 18 gossos davant les 32 adopcions registrades en el mateix període del 2019. No obstant, els egarencs han adoptat més gats durant el confinament (52) que l’any passat (43).  

Notícies relacionades

Actualment, el consistori està treballant per integrar el Centre d’Acolliment d’Animals Domèstics (CAAD) a la regidoria de Benestar Animal, dins de l’Àrea de Drets Socials, i «fer un pas més en el compliment dels objectius de la regidoria», que vol modernitzar el servei actual per poder donar resposta a les necessitats venidores. 

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO