Política municipal

L’Ajuntament de Terrassa incompleix el codi ètic en l’adjudicació d’un contracte a una entitat vinculada a Boladeras

  • La impulsora del festival i presidenta de l’entitat fins l’any 2019 era l’actriu Rosa Boladeras, actual regidora de Cultura de Terrassa

  • L’informe de la Síndica ha sigut motivat per una denúncia anònima a la Bústia d’Ètica sobre la presumpta conducta de Boladeras, contrària als principis ètics

  • Des del consistori lamenten que la denúncia no hagi tingut en compte el «recorregut històric» del festival i el seu «gran reconeixement en l’àmbit cultural»

L’Ajuntament de Terrassa incompleix el codi ètic en l’adjudicació d’un contracte a una entitat vinculada a Boladeras
1
Es llegeix en minuts

La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Terrassa ha incomplert el codi ètic del mateix consistori amb l’adjudicació de l’organització del Festival Poètic a l’entitat Elixir Poètic.

L’entitat es va crear el 2013, justament per organitzar el festival, i no hi havia hagut mai cap problema. Ara, no obstant, es dona la circumstància que la impulsora del festival i presidenta de l’entitat fins l’any 2019 era l’actriu Rosa Boladeras, actual regidora de Cultura de Terrassa.

Segons estableix el codi ètic, no obstant, no poden promoure contractacions públiques amb entitats amb què els càrrecs electes hagin tingut alguna vinculació els dos anys previs al seu nomenament. La Síndica de Terrassa va informar aquest dimarts la Comissió de Transparència.

Denúncia anònima a la Bústia Ètica

L’informe de la Síndica ha sigut motivat per una denúncia anònima a la Bústia Ètica de Terrassa sobre la presumpta conducta de Boladeras, contrària als principis ètics i les normes de conducta. La denúncia, a més, també qüestiona el grau de parentiu de la regidora de Cultura amb la presidenta de l’entitat, Ana Boladeras, que és cosina seva.

Des del consistori lamenten que la denúncia no hagi tingut en compte el «recorregut històric» del festival i el seu «gran reconeixement en l’àmbit cultural». Quant a la contractació, l’ajuntament assegura que es compleixen tots els requisits de la llei de contractes del sector públic i que els imports són els mateixos des de la primera edició.

Una filtració que incomoda el govern i la Síndica

L’informe de la Síndica sobre aquest cas s’ha filtrat a alguns mitjans de comunicació abans de la seva presentació a la Comissió de Transparència, un gest que ha incomodat el govern municipal i la mateixa Síndica.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, lamenta la utilització «política» del cas i recorda que més enllà de l’establert en el codi ètic, la contractació del festival s’ha fet seguint un procediment «legal i transparent».

Notícies relacionades

També la Síndica de Terrassa, Isabel Marquès, critica a qui hagi filtrat un document «confidencial» d’un procés que, diu, «busca i defensa el respecte per l’ètica i la integritat institucional dels càrrecs electes».

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO