Cultura

El Dansa Metropolitana s’estrenarà al MNACTEC de Terrassa

  • Uns noranta espectacles i més de 240 activitats formaran la quarta edició del Dansa Metropolitana

  • El festival se celebrarà del 5 al 21 de març a deu ciutats de l’àrea metropolitana

  • Malgrat les incerteses del moment, el festival vol comptar amb artistes internacionals

El Dansa Metropolitana s’estrenarà al MNACTEC de Terrassa
2
Es llegeix en minuts

Uns noranta espectacles i més de 240 activitats en total, formen la quarta edició del Dansa Metropolitana, que se celebrarà del 5 al 21 de març a deu ciutats de l’àrea metropolitana.

Després de l’edició truncada del 2020 a causa de la pandèmia, aquest any la cita preveu celebrar-se amb certa normalitat, estrenant nou produccions amb artistes locals i internacionals, com Wim Vandekeybus, el Ballet de Lorraine, Lali Ayguadé, Juan Carlos Lérida, Sol Picó, Iratxe Ansa, Jose Manuel Álvarez, La Veronal, Silvia Gribaudi i Cesc Gelabert, entre d’altres.

Entre les novetats d’aquest any hi ha l’adhesió de Terrassa –que acull l’estrena de la cita– i el projecte Filatures de recolzament a la creació local.

Inauguració al MNACTEC

Dansa Metropolitana va ser «el primer» festival perjudicat l’any 2020 per la crisi del coronavirus. La crisi va esclatar precisament la setmana que havia de començar la cita, finalment cancel·lada. Afortunadament, més de 150 dels seus espectacles es van anar reprogramant durant l’any i, els que no, s’han recol·locat en l’edició d’aquest 2021.

«Vam ser el primer festival que es va suspendre i espero que sigui el primer que es torniu a recuperar», va desitjar Cesc Casadesús, membre de la comissió artística del festival i que ha defensat aquest divendres passat una programació «ambiciosa i amb moltes ganes».

Dansa Metropolitana s’inaugurarà el 5 de març al MNACTEC de Terrassa, ciutat que s’incorpora al cicle i se suma als municipis que ja en formaven part: Badalona, Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Hospitalet de Llobregat, el Prat de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Santa Coloma de Gramenet i Viladecans.

Malgrat les incerteses del moment, el festival vol comptar amb artistes internacionals, alguns dels quals vindran de fora. En canvi, l’organització ha preferit evitar aquest any les coproduccions amb artistes i companyies de fora, i s’ha centrat en projectes d’àmbit estatal, nou en total.

Projecte Filatures

Una altra novetat d’aquesta edició 2021 és el projecte Filatures. Una iniciativa plantejada amb dues voluntats: recolzar el teixit de talent local que recorre les ciutats que participen a Dansa Metropolitana, i jugar amb l’elecció d’espais propis de fàbriques tèxtils d’aquest entorn. Seran espais poc convencionals per a l’exhibició de la dansa (com el MNACTEC de Terrassa, la Postindustrial Zona Creativa de Cornellà o l’Oliva Artés de Barcelona, entre d’altres).

Els nou projectes seleccionats són els artistes i companyies Ancorae Danza, Juan Carlos Lérida, Humanhood, Anna Borrosa, Antes Collado, La Banda Street Groove, Ángel Duran, Les Impuxibles i Mercedes Pedroche. La majoria actuaran en més d’una d’aquestes localitzacions industrials.

«La singularitat de l’any 2020 no ha impedit que el projecte continuï creixent i teixint complicitats», expliquen els organitzadors. Aquest 2021 se celebraran un total de 241 activitats, entre les quals, uns noranta espectacles diferents.

Ampliar horitzons

D’altra banda, s’ampliaran horitzons proposant, per exemple, un catàleg de cine de dansa per poder disfrutar a través de Filmin, així com la celebració de més d’una vintena de conferències.

Notícies relacionades

També s’oferiran propostes singulars, com les peces curtes per a espais no convencionals que es podran veure en diversos centres cívics.

Més notícies de Terrassa, a l’edició local d’EL PERIÓDICO 

Temes:

Dansa