DESNONAMENTS

Jutgen la fotoperiodista Mireia Comas per presumpta agressió a una agent dels Mossos en un desnonament a Terrassa

Els fets van passar el 13 d’octubre en el marc d’un desnonament, on l’agent assegura que Comas la va agredir quan intentava sortir de l’immoble i aquesta li va barrar el pas

  • La fiscalia demana un any de presó i una multa de 170 euros
  • Comas nega els fets, i la defensa esgrimeix que una persona de l’estatura i pes de Comas no pot causar les lesions que denuncia l’agent, i confien en l’absolució
2
Es llegeix en minuts

El jutjat penal número 3 de Terrassa ha jutjat aquest dimecres passat la fotoperiodista Mireia Comas, a la qual s’acusa d’un delicte d’atemptat a l’autoritat per agredir una agent dels Mossos. Els fets van passar el 13 d’octubre en el marc d’un desnonament, on l’agent assegura que Comas la va agredir quan intentava sortir de l’immoble i aquesta li va barrar el pas.

La fiscalia demana un any de presó i una multa de 170 euros. Comas nega els fets, i la defensa esgrimeix que una persona de l’estatura i pes de Comas no pot causar les lesions que denuncia l’agent, i confien en l’absolució. Una trentena de persones, entre les quals companys de professió, s’han concentrat a les portes dels jutjats per recolzar la fotoperiodista.

Els fets van passar al carrer d’Àngel Guimerà, al barri de Can Palet de Terrassa, on els Mossos practicaven un desnonament. Comas estava treballant en un reportatge fotogràfic sobre grups migrants a Terrassa, i al rebre l’avís es va desplaçar i va accedir a l’immoble, ocupat la nit abans, on la van deixar estar per acompanyar la dona que hi havia a l’interior.

Versions contradictòries

No obstant, Comas apunta que l’ambient era cada vegada més tens i va intentar sortir, moment en què va topar amb l’agent dels Mossos, i, segons ella, la va reduir i posteriorment va detenir. «Se m’acusa d’atemptat a l’autoritat perquè la Mosso va dir que jo l’havia encastat contra la paret i li vaig donar uns cops de puny, cosa que no va passar», detalla Comas, que assegura que l’agent «menteix».

De fet, afegeix que mentre en l’atestat va quedar reflectit que, segons la versió de l’agent, Comas l’havia agafat de l’armilla i l’havia encastat contra la paret, en la declaració en seu judicial va apuntar que l’havia tirat per l’escala. «Hi ha dues versions contradictòries», assenyala l’advocat de Comas, Marco Pérez.

En aquest sentit, assegura que demanaran que s’absolgui la fotoperiodista, ja que la versió policial està «fora de tota lògica». És per això que apunta que compten amb proves que demostren que Comas no podia actuar amb força contra l’agent.

Notícies relacionades

«Ella és més alta que jo, està més ben preparada perquè és una Mosso d’Esquadra, i diu que va necessitar dos agents per retenir-me, quan em va retenir ella sola, tot el relat és mentida», esgrimeix. Conclou que l’explicació de l’agent és «per justificar una detenció que després van veure que era desproporcionada».

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA