CORONAVIRUS

Terrassa farà 3.760 tests serològics a personal del SAD, entrenadors i monitors

En funció del resultat del test serològic, que s'obtindrà en 10 minuts, es determinarà la necessitat de fer una prova PCR en el mateix moment

Els indicadors obtinguts serviran per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus en el passat

zentauroepp54435198 vila200810122747

zentauroepp54435198 vila200810122747 / Susanna Saez

1
Es llegeix en minuts
EFE

L’Ajuntament  de Terrassa i el Consorci Santiari de Terrassa (CST) faran  tests serològics a personal del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), monitors esportius i d’entitats de capacitats diverses.

Les accions es portaran a terme a partir de dimarts, dia en què s’habilitarà un espai a la zona d’aparcament de l’Hospital de Terrassa per fer 3.760 tests serològics a col·lectius determinats de la ciutat, que per la seva condició o pel desenvolupament de la seva activitat, poden ser vulnerables o estar exposats al contagi de la Covid-19.

L’acció, que han abordat l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i la consellera de Salut, Alba Vergés, s’impulsa al costat del CST, que oferirà la possibilitat de fer tests per conèixer l’estat serològic en relació amb el coronavirus.

D’aquesta manera, entrenadorsmonitors esportius i d’oci, educadors i personal de recolzament dels centres especials de treball i entitats que treballen amb persones amb capacitats diverses, així com al personal del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD), de la ciutat, podran sotmetre’s a la prova.

Tests a partir d’una gota de sang 

El sistema per poder accedir a la prova serà mitjançant la sol·licitud de cita prèvia, després de la carta informativa que rebran aquestes entitats i associacions amb la informació per acollir-se a fer les proves.

Els tests es prendran a partir d’una gota de sang, de forma molt senzilla i no invasiva, i els indicadors obtinguts serviran per determinar si una persona ha estat en contacte amb el virus en el passat.

Aquesta informació serà de gran utilitat tant per conèixer les persones que poden haver generat anticossos com, sobretot, per detectar possibles casos d’infecció asimptomàtics i que poden suposar una dispersió del virus entre la comunitat.

Resultats en 10 minuts 

En funció del resultat del test serològic, que s’obtindrà en 10 minuts, els mateixos professionals sanitaris del Consorci Sanitari de Terrassa determinarà la necessitat de fer una prova PCR en el mateix moment per confirmar el resultat.

Notícies relacionades

Aquesta campanya s’ha pogut organitzar gràcies a la donació de 3.760 tests serològics a l’Ajuntament de Terrassa per l’empresa Hands Biomed-Skymedic, mentre que l’hospital ha habilitat un espai per no interferir en la seva activitat.

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA