CIUTAT EUROPEA

Terrassa aspira a ser Ciutat Europea de l'Esport 2021

La ciutat presentarà la seva candidatura a aquest reconeixement de l'Associació de Capitals i Ciutats Europees de l'Esport

La cocapital vallesana pretén obtenir la nominació un any abans d'acollir el Mundial d'Hoquei femení del 2022

vista-aerea-terrassa

vista-aerea-terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Des de l’Ajuntament de Terrassa s’està preparant la candidatura perquè la ciutat pugui ser designada com a Ciutat Europea de l’Esport el 2021. La proposta per impulsar aquesta iniciativa va ser aprovada en la Junta de Portaveus el 29 de juny del 2017.

Des d’aleshores, els serveis municipals d’Esports i de Relacions Europees i Internacionals han treballat en la preparació d’una candidatura que entra ara en la seva recta final, amb l’elaboració i presentació del dossier que s’entregarà a l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe), abans del 30 de juny.

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport el concedeix des de l’any 2001 ACES Europe, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport. ACES Europe atorga el reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport a ciutats d’entre 25.000 i 500.000 habitants, títol que té una vigència d’un any.

Visita a l’octubre

Una vegada es presenti i s’accepti la candidatura, s’espera que un comitè avaluador d’ACES Europe visiti Terrassa el pròxim octubre, per comprovar sobre el terreny les infraestructures, instal·lacions o activitats esportives que es duen a terme a la ciutat, així com altres aspectes relacionats: la facilitat d’accés per a la pràctica esportiva, els clubs i associacions esportives de la ciutat o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l’esport.

Per al regidor d’Esports de Terrassa, Miguel Ángel Moreno, «aquesta candidatura reafirma el compromís d’aquest equip de govern amb l’esport i amb el treball per situar Terrassa al lloc que es mereix com a referent esportiu a nivell nacional i internacional».

Notícies relacionades

Sobre la candidatura a què opta la ciutat, Moreno ha afegit que «és una nova oportunitat per utilitzar l’esport com a eina de projecció de la ciutat a l’exterior. Un objectiu que creiem que està perfectament alineat amb ACES Europe».

Més notícies de Terrassa en l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA