EL RASTRE DE LA BORRASCA

El Vallès Occidental xifra en més de 6,2 milions d'euros els danys pel temporal 'Gloria'

Barberà del Vallès és el municipi més afectat, amb danys per valor de 3,8 milions; el segueixen Viladecavalls (850.000 euros) i Terrassa (600.000 euros)

arbol

arbol

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El temporal ‘Gloria’ ha deixat als municipis del Vallès Occidental danys valorats en més de 6,2 milions d’euros. Així ho ha quantificat el Consell Comarcal en una primera valoració basada en les estimacions realitzades pels diferents ajuntaments per poder tramitar els ajuts corresponents.

Des del Consell expliquen que ja s’ha derivat aquesta informació a la Generalitat de Catalunya. El municipi més afectat de la comarca és Barberà del Vallés, on s’han quantificat danys per un import de 3,8 milions  d’euros.

A Viladecavalls, el segon municipi amb més danys quantificats, s’arriba als 850.000 euros en la valoració econòmica de les afectacions, sobretot pels danys al camí d’accés a un centre sociosanitari. Per la seva banda, a Terrassa s’han quantificat en 600.000 euros per danys a l’espai públic, en edificis municipals i en lliscaments.

Els altres municipis de la comarca afectats

Sabadell els danys es quantifiquen en més de 240.000 euros per afectacions en parcs i jardins, enllumenat públic, vialitat, edificis i equipaments municipals, lliscaments, servei recollida de residus i neteja viària, mobilitat, trànsit i transport. Pel que fa a Sant Cugat, la retirada d’arbres de l’espai públic i del medi natural i altres danys superen els 170.000 euros quantificats.

La xifra s’eleva fins a més de 150.000 a Palau de Plegamans i arriba als prop de 110.000 a Castellar del Vallès. A Gallifa també s’han produït danys importants, quantificats en més de 106.000 euros, mentre que a Polinyà la valoració econòmica de les afectacions és de prop de 90.000 euros.

Notícies relacionades

Amb quantificacions per sota dels 30.000 euros hi ha: Matadepera, Sant Quirze del Vallès, Santa Perpètua de Mogoda, Sentmenat, i Rellinars. Hi ha municipis com Castellbisbal, Ullastrell o Vacarisses que manifesten haver patit danys, però no donen una valoració econòmica.

Més notícies de Sabadell i Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA