BORRASCA 'GLORIA'

La caiguda d'un mur a Terrassa obliga a desallotjar quatre famílies

El consistori egarenc manté el pla d'emergència municipal fins que la situació estigui normalitzada

muro-terrassa

muro-terrassa

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La pluja constant del temporal ‘Gloria’, ha provocat la caiguda d’un mur al carrer de Vista Alegre de Terrassa cap a les 6 del matí d’aquest dijous, 23 de gener. Al rebre l’avís, dotacions de la Policia Municipal i dels bombers s’han desplaçat al lloc dels fets i han requerit la presència de tècnics municipals per avaluar la situació.

A causa de la caiguda del mur, «per raons de seguretat», s’ha decidit desallotjar quatre famílies, ja que les vivendes pròximes podrien estar afectades. Segons han apuntat des de l’ajuntament, des dels serveis socials municipals s’ha previst un dispositiu per atendre aquestes famílies el casal cívic del barri.

No obstant, finalment aquestes famílies han pogut ser reallotjades en cases de familiars o amics, així com a través de les seves respectives assegurances.

Es manté el pla d’emergències

El Comitè d’Emergències Municipal s’ha tornat a reunir aquest aquest matí a la sala d’Emergències i Mobilitat de l’edifici Glòries per fer seguiment de la situació i conèixer les últimes incidències a la ciutat per la situació meteorològica.  A la reunió s’ha acordat mantenir el pla d’emergència municipal fins que la situació estigui normalitzada

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha presidit el comitè, al qual també han assistit: la tinent d’alcalde de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares; el regidor de Via Pública, Protecció Civil i Seguretat, Xavier F. Rivero, i el regidor d’Arquitectura, Urbanisme i Medi Ambient i Sostenibilitat i Energia, Carlos Caballero, juntament amb el personal tècnic dels diferents serveis municipals i la Creu Roja.

L’equip s’ha centrat a avaluar els esdeveniments dels últims dies, i valorar les accions que s’hauran d’emprendre durant les pròximes hores per «tornar la normalitat als espais públics» i per «garantir el correcte funcionament dels serveis».

Incidències més destacades

D’altra banda, al Comitè d’Emergència s’ha informat que les instal·lacions de la planta potabilitzadora d’aigua d’Abrera s’han vist afectades pels xàfecs i la forta crescuda del riu Llobregat.

Notícies relacionades

«Els equips tècnics estan treballant per resoldre-ho», expliquen des del consistori. Mentrestant, tot i que el servei de proveïment està garantit a la ciutat, des de l’ajuntament es recomana un consum responsable a la ciutadania i així s’informarà a través dels diferents canals de comunicació municipals.

Més notícies de Terrassa a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA