TRAP CATALÀ

Terrassa acollirà el primer festival de música urbana de Catalunya

L'artista egarenc Lildami és l'impulsor de Maleducats, que se celebrarà el 9 de maig a la cocapital vallesana

Terrassa acollirà el primer festival de música urbana de Catalunya
1
Es llegeix en minuts
El Periódico / ACN

El cantant de trap Lildami ha impulsat el primer festival de música urbana a Catalunya, el Maleducats, que tindrà lloc el 9 de maig a la seva localitat natal, Terrassa. L’objectiu de la jornada és «consolidar» la nova escena urbana catalana i alhora atreure grans referents nacionals i internacionals del trap, rap i altres tendències del gènere.

El gran representant de la música urbana argentina, Wos, serà el cap de cartell de la primera edició, que comptarà amb 31 FAM, els pioners del panorama català Pawn Gang, i noms com: Moonkey, Tremenda Jauria, Kyotto, Esbabyface, Space Surimi, Leby, Fran Laoren, Xavibo, Flashy Ice Cream, Lil Russia i Lauren Nine.

En un comunicat, Lildami va assegurar que impulsa aquestes 12 hores de música a dos escenaris per «posar el rap català al mapa i fer veure fora que hi ha una escena i que és igual de potent que la d’altres latituds». «També per donar a nous artistes l’oportunitat de ser escoltats que tant em va costar a mi aconseguir-ho», va dir el cantant, que vol crear una «escena sana, on no només nosaltres siguem una anomalia sinó una escena urbana en català, plural i transversal».

Comptarà amb un Punt Lila

Notícies relacionades

El nom del festival, idea vinculada al gènere, està basat en una de les cançons que van donar a conèixer Lildami, ‘Maleducao’. Se li afegeix el sufix «cat» com a referència territorial del festival i amb el català com a idioma «vehicular».

El recinte serà a Bellots de Terrassa i tindrà un espai de restauració amb ‘food truks’ i serveis com el Punt Lila. El festival neix amb valors intrínsecs «inclusius» i la vocació pedagògica d’inculcar-los al seu públic potencial.

Temes:

Terrassa Trap